Sile Cămătaru rămâne în arest, fiul său a fost eliberat
Curtea de Apel București a decis definitiv, miercuri, ca Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, și zece membri ai clanurilor Cămătarilor și Sportivilor să rămână în arest, iar alte 13 persoane, printre care și Mario Nuțu Balint, să fie cercetate în libertate.
Instanța Curții de Apel București a judecat marți recursurile celor 24 de persoane arestate preventiv în dosarul de crimă organizată în care sunt cercetați, printre alții, Ion și Vasile Balint, cunoscuți ca Nuțu și Sile Cămătaru.
Miercuri, instanța a respins ca nefondate recursurile formulate de Vasile Balint, Radu Cristian Roșca, Andrei Cristian Bădulă, Alexandru Ionuț Stoica, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Ioan Constandache, Gabriel Robert Bușă, Marian Sîrbu, Alexandru Răzvan Vasile și Constantin Neață, aceștia urmând să fie cercetați în continuare în arest.
Judecătorii Curții de Apel București au mai dispus revocarea măsurii arestării preventive în cazul lui Remus Petrică Dincă și Eugen Pârvan.
Totodată, instanța a decis ca alte 11 persoane, printre care și fiul lui Nuțu Cămătaru, Mario Nuțu Balint, să fie cercetați în libertate, cu interdicția de a părăsi Capitala pe o durată de 30 de zile, începând din 13 martie. În urma deciziei instanței vor fi eliberați din arest Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicușor Dumitrescu, Remus Petrică Dincă, Nuțu Mario Balint, Dănuț Ion, Florin Dragoș Broșteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Eugen Pârvan și Geanina Narcisa Barbu.
În 7 martie, un alt complet de judecată de la Curtea de Apel București a decis definitiv ca Ion Balint, Gigi Daniel Chiras și Adrian Răducu Bică să fie cercetați în continuare în arest, iar Licuță Udilă și Bogdan Dumitrache să fie eliberați.
Liderii clanului Cămătarilor, Ion și Vasile Balint, șeful grupării Sportivilor, Radu Cristian Roșca, și alte 26 de persoane au fost arestați preventiv pentru 29 de zile în urma unor decizii din 23 februarie ale Tribunalului București, în dosarul în care sunt acuzați de infracțiuni cu violență.
Cei 29 de membri ai clanurilor Cămătarilor și Sportivilor fuseseră reținuți de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism în urma a 115 percheziții, de la locuințele suspecților fiind ridicate sume importante de bani, bijuterii, mașini de lux și droguri.
Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, „în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București”, situații ce au avut drept consecință punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a membrilor grupării, dar și a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârșit infracțiuni de violență, „generatoare de beneficii financiare substanțiale”, în urma recuperării unor împrumuturi de bani dați cu camătă.