Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au reținut 22 de persoane în urma perchezițiilor care au avut loc vineri în București și nouă județe, la locuințele unor persoane suspectate de proxenetism și la cazinouri din Capitală, unde ar fi racolat clienți, majoritatea cetățeni străini, de la care ar fi cerut între 100 și 700 de euro pentru a întreține acte sexuale cu prostituate.
Astfel, au fost reținuți Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, Adrian Panduru, zis Limbă, Teodor Ion, zis Teo, Adrian Cătălin Panduru, Victor Ionescu, Florentina Dragomir, Miruna Raluca Aleca, Elena Răileanu, Mihaela Manu, Sebahattin Olgun, Julya Mazirov, Haim Mordechai Rosenstein, Liron Halevi și Lucia Estera Schwartz.
De asemenea, procurorii i-au reținut pe Alexandru Boboruță – administratorul unui salon de masaj, Amiran Dzanashvili, Mazal Tov Israel și Mohamad Mounir Zahi – toți din conducerea unor cazinouri, unele care funcționează în incinta unor hoteluri de lux din Capitală.
În același dosar au fost reținute patru angajate de la departamentele de Relații Publice ale unor cazinouri de lux – Denisa Elena Alexandru, Carmen Corina Stanciu și Simona Muraru și Adina Iris Belciu.
Sâmbătă, procurorii au cerut Judecătoriei Sectorului 1 să emită mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru cele 22 de persoane, însă judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea și a emis mandate de arestare preventivă doar pentru Vasile Balint, Adrian Panduru și Julya Mazirov.
În cazul celorlalte 19 persoane reținute, instanța a dispus măsura arestului la domiciliu sau cercetarea în libertate sub control judiciar.
Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată la Tribunalul București.
Alte două persoane – Cristian Ștefan Paraschiv și Mariana Vlăsceanu – sunt cercetate în cauză, dar procurorii nu au cerut instanței arestarea lor preventivă.
Anchetatorii au făcut vineri 24 de percheziții în București și județele Argeș, Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Prahova, Sibiu, Timiș, Olt și Giurgiu, la locuințele membrilor grupării și la cazinouri aflate în incinta unor hoteluri de lux. În urma perchezițiilor au fost duse la audieri 120 de persoane, dintre care 33 au fost reținute de polițiști.
Ulterior, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 București au dispus, prin ordonanță, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva a 24 de persoane, iar dintre acestea, 22 au fost duse în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.
Sile Cămătaru și Adrian Panduru sunt acuzați că, în perioada iunie-octombrie, ar fi plasat prostituate la cazinouri de lux, unde erau racolați clienți, majoritatea cetățeni străini, pentru a întreține acte sexuale contra cost.
O parte dintre aceste fete aveau camere închiriate permanent și figurau în cataloage de prezentare, ce erau prezentate de angajați ai cazinourilor clienților care se arătau interesați de serviciile unei prostituate, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din rândul anchetatorilor.
Prostituatele erau puse în legătură cu potențiali clienți de către Denisa Elena Alexandru, Carmen Corina Stanciu și Simona Muraru și Adina Iris Belciu, care lucrau la departamentul de Relații Publice al cazinourilor, precum și de către Amiran Dzanashvili, Mazal Tov Israel și Mohamad Mounir Zahi, toți trei fiind în conducerea cazinourilor.
Julya Mazirov, zisă Angela, este acuzată că, împreună cu Raluca Miruna Aleca și Elena Răileanu, au înlesnit practicarea prostituției de către mai multe tinere prin folosirea ca paravan a unui salon de masaj administrat de Alexandru Boboruță, au arătat procurorii în referatul în care au cerut arestarea preventivă a celor 22 de persoane.
Lucia Estera Schwartz se ocupa de preluarea telefonică a comenzii de la clienți și transmiterea informațiilor către prostituate, au mai stabilit anchetatorii.
Sumele de bani cerute de la persoanele care doreau să întrețină relații sexuale cu tinerele prezentate de membrii grupării erau cuprinse între 100 și 700 de euro, a precizat Poliția Română.
La perchezițiile făcute vineri la locuințele suspecților au fost găsite mai multe bunuri și înscrisuri, 18.275 de euro, 150 de dolari, 8.400 de lei și două autoturisme BMW.
În acest dosar, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 fac acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Activitățile de urmărire penală s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor de la Serviciul Grupări Infracționale Violente și Direcția de Investigații Criminale din Poliția Română, cu suportul informativ și tehnic al Departamentului de Informații și Protecție Internă, Direcției de Operațiuni Speciale și Serviciului Român de Informații.