Simo nu mai are putere nici să se enerveze

Publicat: 30 03. 2015, 08:30
Actualizat: 30 03. 2015, 11:28

Mitraliată continuu din toate pozițiile, Simona și-a păstrat în funcțiune ultima armă – calmul tactic. A ajutat-o din nou și antrenorul Victor Ioniță, cu intervenții oportune și exacte: „Bagă primul serviciu, nu forța, servește-i în corp, o deranjează. Dă-i tot timpul minge lungă, nu neapărat tare, dacă îi dai mai scurt intră imediat în ea, dă tare, și ia controlul punctului. Dă drumul la picioare, plimb-o, fă-o să lovească din alergare, n-o lăsa să se așeze. Și nu mai face pas înapoi, încearcă să-i respingi bombele din demivoleu. O să greșească mult”.

Și așa a fost. Deși a servit pentru meci la 5-4 în setul 2, Simona a pierdut ghemul aproape la zero. Nu s-a enervat (cred că nici nu mai are energie psihică pentru asta), nu a intrat în panică, a continuat să joace în același fel, pe greșeala Camilei, și a câștigat.

Bravo, dar adversara următoare o să fie ori Azarenka, ori Pennetta, două gladiatoare vechi și dure. Fără o minune care să-i schimbe starea, mi-e teamă că Simona va fi o pradă ușoară…