Prima pagină » Știri » Situație alarmantă în spitalele COVID din Prahova. Nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă

Situație alarmantă în spitalele COVID din Prahova. Nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă

Situație alarmantă în spitalele COVID din Prahova. Nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă

O situație îngrijorătoare este acum în județul Prahova: spitalele destinate persoanelor infectate cu noul coronavirus au rămas fără locuri libere la secția de terapie intensivă, anunţă oficialii din judeţ.

Prahova se află în continuare printre județele cu cele mai multe cazuri de infectări cu COVID-19, numărul total al celor care au contractat noul coronavirus de la începutul pandemiei depăşind 7700. Şapte oameni au murit din cauze asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit News.ro.

Astăzi, în Prahova s-au înregistrat 127 de noi infectări în 24 de ore.

Cinci dintre cazurile confirmate sunt la copii şi adolescenţi, iar categoria de vârstă la care se constată cele mai multe noi diagnostice este cea cuprinsă între 40 şi 49 de ani.

Conform datelor furnizate sâmbătă de Prefectura Prahova, de la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului, 7710 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Această cifră situează Prahova în topul zonelor cu număr mare de infectări, alături de Bucureşti, Suceava şi Iaşi.

Conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, 264 de prahoveni au decedat după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19, şapte decese fiind înregistrate de vineri până sâmbătă. Este vorba despre trei bărbaţi de 70, 73, 76 ani şi a patru femei cu vârste de 74, 77, 84, 85 ani, toţi având comorbidităţi.

George Brezoi, subprefectul de Prahova, la GÂNDUL LIVE: La noi situația este la fel de complicată ca peste tot. Suntem pe un trend crescător

George Brezoi, subprefectul de Prahova, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că situația este la fel de complicată și în județul său, în privința pandemiei de coronavirus. „Ideea este că pentru tot ce înseamnă loc aglomerat, masca este deja obligatorie, dar alte măsuri de prevenire a răspândirii virusului sunt luate în discuție și analiză în fiecare zi alături de DSP”, a declarat acesta.

„La noi situația este la fel de complicată ca peste tot. Suntem pe un trend crescător. Dar suntem la o rată de 1,5 la mie.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și