În orașul Biala, mai multe clădiri au fost inundate, iar rafelele puternice de vânt au rupt crengile copacilor. Pagube au fost înregistrate, de asemenea, de-a lungul plajelor, în timp ce pavajul străzilor a fost avariat, a anunțat Bulgarian Telegraph Agency.
Situația în zona Kara Dere, o rezervație naturală din apropiere de Biala, în provincia Varna, este critică. În total, opt persoane au fost evacuate din această zonă, a declarat primarul orașului, Anastas Trendafilov.
Din cauza copacilor căzuți, circulația între orașele Varna și Burgas a fost oprită temporar, dar drumul a fost ulterior redeschis.
Situația de urgență în oraș este în vigoare până la ora 20.00 (20.00 ora României), dar va fi extinsă în cazul în care condițiile meteorologice se vor înrăutăți.
Tot miercuri a fost decretată situație de urgență și în orașul Primorsko, unde ploile torențiale au dus la umflarea râurilor Diavolska și Ropotamo, care au inundat zona.
Drumul principal din Sozopol și Primorsko a fost inundat, iar traficul a fost întrerupt. Tronsonul Primorsko – Iasna Poliana a fost de asemenea închis, în timp ce satele Iasna Poliana și Veselie sunt inundate parțial, a anunțat site-ul Vesti.bg.
Peste 70 de hoteluri și clădiri rezidențiale, clădiri administrative și grădinița au fost inundate.
Noaptea trecută, aproximativ 300 de turiști cazați într-un hotel din oraș au rămas fără curent electric și apă curentă, a anunțat Darik News.
Poliția din Burgas le-a cerut persoanelor să își suspende călătoriile în municipalitățile Sozopol, Primorsko și Țarevo.