Situație revoltătoare la Oradea. Autospecială care transporta un pacient bolnav, oprită pentru ca asistenta să culeagă flori

Publicat: 05 08. 2022, 08:47
Actualizat: 05 08. 2022, 09:14
Sursă FOTO - Ebihoreanul.ro

O ambulanță a  Serviciului Județean Oradea, care transporta un pacient, a oprit pe marginea drumului pentru ca asistenta să culeagă flori de soc.

Autospeciala s-a oprit pe marginea drumului, iar asistenta a coborât să adune câteva flori. În tot acest timp, pacientul căruia i-a fost administrată o perfuzie, a fost lăsat să aștepte.

Serviciul de Ambușanță Județean (SAJ) ca demarat o anchetă disciplinară,  care nu a fost încă finalizată pentru că asistenta și-a luat concediu medical.

Liciniu Venter, director Ambulanța Bihor: „O reacție de dezaprobare totală a ceea ce s-a întâmplat. Pentru că degeaba lucrează colegii mei zi și noapte, cu profesionalism și dăruire, dacă o colegă de-a noastră, printr-un act necugetat, ne-a stricat toată imaginea. Pacientul nu se lasă nesupravegheat, mai ales că este un pacient la care tu i-ai pus un medicament pe care vroiai să i-l administrezi. Nu se face așa ceva”.

Asistenta medicală este implicată într-o anchetă disciplinară

Filmulețul care a ajuns la conducerea SAJ a fost trimisă de un fost angajat, dat afară deoarece a părăsit locul de muncă în timpul programului. De asemenea, același bărbat și-a mai surprins un fost coleg, care a oprit ambulanța în care se afla un alt pacient, doar pentru a intra la magazin să își cumpere ceva.

Asistenta va fi sancționată pentru acțiunile sale din timpul programului de la serviciu, au dat asigurări reprezentanții SAJ.

Ambulanțierulului i s-a diminuat salariul cu 10% pe trei luni, potrivit PROTV.ro.