Slovenia suspendă temporar administrarea vaccinului Janssen împotriva COVID-19

Publicat: 29 09. 2021, 19:50
Actualizat: 29 09. 2021, 19:51
Slovenia suspendă temporar administrarea vaccinului Janssen împotriva COVID-19 / Sursă Foto: Sursa FOTO: flickr.com - Ilustrativ

Slovenia a hotărât, miercuri, suspendarea temporară a administrării vaccinului Janssen de la Johnson & Johnson împotriva COVID-19. Această decizie vine după decesul unei tinere, a anunţat agenţia naţională de ştiri STA, care l-a citat pe ministrul sloven al Sănătăţii Janez Poklukar, relatează Reuters.

Decizia survine în urma suspiciunii de complicaţii în urma vaccinării, a precizat ministrul citat de agenţie.

„Pacienta a prezentat cheaguri de sânge şi sângerări la nivelul creierului în acelaşi timp, terapia intensivă nu a avut succes”, a spus Igor Rigler, neurolog la spitalul din Ljubljana, potrivit STA.

Agenția franceză a Medicamentelor: Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson a eșuat într-un „număr important” de cazuri

Vaccinul anti-Covid Janssen, produs de Johnson & Johnson și administrat într-o singură doză, a eșuat într-un ”număr important” de cazuri, a transmis Agenția franceză a Medicamentelor la mijlocul lunii septembrie, potrivit AFP.

„A fost raportat un număr important de cazuri în care vaccinul Janssen a eșuat, în special în formele grave (deces, reanimare), cât și o suprareprezentare a pacienților vaccinați cu Janssen la terapie intensivă în două” Centre spitalicești universitare, una în Marsilia și una în Tours (vest), noteză în raportul său Agenția franceză pentru securitatea medicamentelor ANSM.

Din aprilie, aproximativ un milion de injecții cu acest vaccin comercializat de laboratorul american Johnson & Johnson (J&J), singurul care trebuie administrat într-o singură doză, au fost efectuate în Franța. Dintre persoanele vaccinate cu Janssen, au fost raportate 32 de cazuri de infecție cu Covid-19, o rată de 3,78 la 100.000.