Prima pagină » Știri » Smithfield a început o investigație pentru a afla de ce ferme din Arad și Timiș nu aveau autorizație

Smithfield a început o investigație pentru a afla de ce ferme din Arad și Timiș nu aveau autorizație

Producătorul de carne de porc Smithfield România, în fermele căreia au fost depistate două focare de pestă, a început o investigație pentru a afla de ce unele unități de creștere a animalelor din județele Arad și Timiș funcționau fără autorizație.

Producătorul de carne de porc Smithfield România, în fermele căreia au fost depistate două focare de pestă, a început o investigație pentru a afla de ce unele unități de creștere a animalelor din județele Arad și Timiș funcționau fără autorizație.

"Compania Smithfield și-a asumat un angajament ferm pentru a respecta prevederile legale din România și tratează aceste aspecte cu mare seriozitate, motiv pentru care am inițiat o examinare amplă pentru a afla cauzele situației actuale", se arată într-un comunicat al companiei, remis, miercuri, agenției MEDIAFAX.

Inspectorii Autorității Veterinare au descoperit, în urma controalelor la fermele firmele americane Smithfiled din județele Arad și Timiș că nicio unitate din Arad nu avea autorizație, la fel ca aproape jumătate dintre fermele din Timiș.

Verificările sanitar-veterinare au fost începute după ce un focar de pestă porcină a fost confirmat pe 3 august la ferma Smithfield din localitatea Cenei (Timiș). Un al doilea focar a fost confirmat marți la o fermă din Igriș (județul Timiș) aparținând de asemenea concernului american, unitate care funcționa fără autorizație și era suprapopulată, potrivit inspectorilor veterinari. (Mediafax)