Prima pagină » Știri » Șoc pentru o femeie de 80 de ani din Constanța. „Fiul dumneavoastră a fost rănit într-un accident”. Ce a urmat după dialogul telefonic

Șoc pentru o femeie de 80 de ani din Constanța. „Fiul dumneavoastră a fost rănit într-un accident”. Ce a urmat după dialogul telefonic

Șoc pentru o femeie de 80 de ani din Constanța. „Fiul dumneavoastră a fost rănit într-un accident
O femeie în vârstă de 80 de ani din Constanța a fost înșelată cu aproape 10.000 de lei, după ce o persoană necunoscută a sunat-o și i-a cerut bani, motivând că fiul acesteia ar fi suferit un accident naval și ar fi fost internat într-o țară străină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit polițiștilor constănțeni, o femeie de 80 de ani din Constanța a fost apelată, duminică după-amiază, pe telefonul fix de către o femeie care s-a recomandat a fi medic, solicitându-i suma de 50.000 de lei întrucât fiul său ar fi suferit un accident naval și ar fi internat în spital într-o țară străină, iar acești bani îi sunt necesari pentru o operație urgentă.

În cadrul aceluiași apel telefonic, bătrâna a vorbit și cu un bărbat, care a pretins că este fiul ei și care i-a spus că a suferit un accident, fiindu-i necesară suma de bani solicitată pentru a plăti operația.

Ulterior, la ușa bătrânei s-a prezentat un tânăr, iar femeia i-a dat suma de 9.500 de lei.

După câteva ore, ea a aflat că a fost victima unei înșelăciuni și a anunțat Poliția, oamenii legii încercând acum să îi găsească pe autori.

Totodată, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, în colaborare cu polițiștii de proximitate și cu sprijinul asociațiilor de locatari din municipiul Constanța, continuă campania de prevenire a acestui gen de fapte în rândul persoanelor vârstnice. Ei le atrag acestora atenția ca în astfel de cazuri, în care sunt contactați telefonic și li se solicită diferite sume de bani, pentru rezolvarea unor probleme survenite în urma unor accidente, prin darea de bani unor persoane, să sune imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica veridicitatea informațiilor primite. Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate și trase la răspundere penală.

Citește și