Un nou studiu șocant relevă câți ani din viață petrece britanicii în fața ecranelor – 34 de ani. Datele au fost analizate după intervievarea a 2.000 de persoane.
Se pare o persoană se uită în medie 3 ore la televizor și cel puțin 4 ore le petrece în fața laptopului iar alte 2 ore și 25 de minute sunt petrecute cu telefonul în mână, potrivit studiului, relatează The Sun.
Însă oamenii consideră că mai puțin de jumătate din timpul petrecut în fața ecranelor este unul „productiv”. Totuși, 64% din cei intervievați au susținut că nu știu cumsă își petreacă timpul dacă nu ar folosi diferite dispozitive.
De asemenea, 17% au declarat că se simt anxioși dacă petrec prea mult timp fără telefon.
„Suntem norocoși pentru că avem astfel de dispozitive care ne mențin conectați cu lumea din exterior. Dacă o pandemie similară ar fi avut loc în umră cu 30 – 40 de ani, oamenii ar fi găsit alte metode prin care să înlocuiască contactul cu ceilalți oameni. Totuși, este foarte important să fim conștienți de faptul că dacă petrecem prea mult timp în fața ecranelor, ne putem afecta vederea”, a avertizat Benjamin Dumaine, optician și șef al departamentului de dezvoltare la Vision Direct.
Ceea ce este șocant este și faptul că 12% din persoanele intervievate au declarat că nu își odihnesc mai deloc ochii, folosind aproape constant diverse dispozitive digitale.
Astfel, în total, un adult poate petrece și până la 13 ore și 20 de minute în fața ecranelor, ceea ce însumează 4.866 ore și 40 de minute pe an.
Prin urmare, o persoană ar putea petrece 301.733 ore și 20 de minute / 12.572 de zile / 34 de ani în fața dispozitivelor pe parcursul întregii vieți.