Șofer băut oprit cu FOCURI DE ARMĂ, după ce furase o mașină și accidentase o tânără

Publicat: 15 10. 2012, 13:33
Actualizat: 04 02. 2019, 17:52

Un șofer băut care a lovit cu mașina o tânără și a fugit de la locul accidentului a fost prins de polițiștii din Dăbuleni, după ce au tras patru focuri de armă, anchetatorii stabilind că acesta furase autoturismul și avea permisul anulat din 2008, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul a avut loc duminică seară, în jurul orei 21.00, în localitatea doljeană Dăbuleni.

Medicii de la Spitalul din Dăbuleni au sesizat polițiștii că o tânără de 23 de ani a fost internată cu leziuni grave, după ce a fost lovită de o mașină, iar șoferul a părăsit locul accidentului.

Polițiștii au început să-l caute pe șofer și l-au identificat în trafic, în localitatea Dăbuleni. Tânărul nu a vrut să oprească însă la semnalele polițiștilor, astfel că aceștia au pornit în urmărirea lui și l-au oprit după ce au tras patru focuri de armă.

„În jurul orei 01.15, polițiști din cadrul Compartimentului Rutier Dăbuleni l-au depistat în trafic pe cel în cauză și, întrucât nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, s-a procedat la urmărirea autoturismului, pentru oprirea acestuia fiind executate patru focuri de armă, fără a rezulta rănirea conducătorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, Amelia Căprărin.

Din primele verificări a rezultat că șoferul care a accidentat-o pe tânără furase autoturismul, avea permisul anulat încă din anul 2008. Totodată, pentru că emana miros de băuturi alcoolice, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea probelor biologice, însă acesta a refuzat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele șoferului, pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conducere fără permis și furtul autoturismului.

Tânărul a fost reținut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.