Șofer român de tir, amendat cu aproape 2,2 milioane de euro în Franța: Deși bărbatul și-a recunoscut fapta și și-a exprimat regretul, a primit și 12 ani de închisoare cu suspendare

Publicat: 19 12. 2019, 11:12

Șoferul în vârstă de 35 de ani a fost oprit de autoritățile franceze în regiunea Coquelles, potrivit digi24.ro care citează publicația NordLittoral. Însă acesta nu avea documente referitoare la marfa transportată pentru a-i demonstra originea.

Aurel Andrei Neacșu, șoferul prins cu transportul ilegal, a recunoscut și faptul că nu este la prima abatere, menționând că de-a lungul timpului a transportat în Marea Britanie două tone de tutun.

De asemenea, anchetatorii au dezvăluit că românul a fost urmărit încă de când începuse cursa respectivă.

„Am făcut asta pentru a obține bani pentru familia mea. Urma să primesc 8.000 de euro”, a declarat Aurel Andrei Neacșu.

Acesta a oferit detalii și despre modul în care a fost organizat transportul. Potrivit șoferului, un bărbat l-a abordat într-o parcare de pe teritoriul Belgiei și ulterior l-a condus către un depozit de unde a încărcat marfa.

Românul și-a exprimat regretul pentru ceea ce a făcut și și-a recunoscut faptele. În Franța, o asemenea infracțiunea se pedepsește cu până la 3 trei ani de închisoare și o amendă foarte mare.

Valoarea țigărilor de contrabandă a fost estimată la 2,17 milioane de euro de către reprezentantul vamal care a cerut o amendă echivalentă pentru acuzat iarprocurorii au cerut instanței o pedeapsă de 1 an de închisoare.

Însă decizia instanței a fost: 12 ani de închisoare cu suspendare, confiscarea bunurilor și o amendă de 2,17 milioane de euro.

Foto: caracter ilustrativ