Șofer român de TIR, PRINS de vameșii francezi cu 10 tone de țigări contrafăcute. Cum a fost pedepsit bărbatul: „Eu execut ordinele”
Un șofer român din Franța a transportat zece tone de țigări contrafăcute, motiv pentru care s-a prezentat la tribunalul din Avesnes-sur-Helpe. Românul a fost condamnat la un an de închisoare și va trebui să plătească o sumă colosală! Iată toate detaliile.
Un șofer român s-a prezentat la tribunalul din Avesnes-sur-Helpe, Franța, pentru că a transportat zece tone de țigări contrafăcute.
Românul a fost condamnat la un an de închisoare și la plata sumei de peste 5 milioane de euro în timp ce camionul și marfa i-au fost confiscate.
Pe 8 februarie la Avesnes-sur-Helpe din Franța, vameșii au verificat încărcătura unui șofer român de TIR.
Acolo au descoperit pe 26 de paleți echivalentul a 10 tone de țigări contrafăcute. Bărbatul are vârsta de 40 de ani și este activ de 14 ani în transport internațional.
Astfel, a fost invitat să dea explicații în fața instanței din Avesnes.
Totodată, în camion vameșii au descoperit trei telefoane, dintre care s-a dovedit că unul servea drept router pentru a înșela vigilența releelor telefonice.
Din vehiculul său lipseau anumite documente de transport reglementare.
În ceea ce privește sosirea în Franța românului, s-a pus problema unui bilet de avion plătit de un angajator.
Ar fi sosit la Düsseldorf unde ar fi luat în posesie camionul său, apoi ar fi făcut o călătorie la Anvers pentru a se ocupa de o remorcă „sigilată” și apoi a luat drumul spre Paris.
Oamenii legii cred că există o rețea în spatele acestui caz
De asemenea, cercetările efectuate au coroborat faptele existenței unei rețele.
„Eu execut ordinele”, a spus șoferul român de camion.
„Pentru că există șoferi precum inculpatul, nu foarte atenți, există trafic pe scară largă”, a spus procurorul adjunct care a cerut 12 luni de închisoare cu executare și plata a 5.249.790 de euro.
Avocatul șoferului român a pledat în zadar pentru prezumția de nevinovăție și a cerut eliberarea, instanța l-a urmărit în totalitate pe adjunctul procurorului.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, potrivit ȘtiriDiaspora.ro.