Șoferul betonierei lovite de un tren la Fetești, cercetat pentru distrugere și semnalizare falsă

Publicat: 18 01. 2013, 17:39
Actualizat: 26 03. 2019, 01:39

Șoferul betonierei lovite joi de un tren la Fetești, județul Ialomița, internat în prezent într-un spital din Capitală, este cercetat pentru distrugere și semnalizare falsă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În urma cercetărilor făcute de o echipă formată din polițiști ai Biroului Rutier Fetești și un tehnician criminalist s-a stabilit că în timp ce un bărbat în vârstă de 41 de ani din județul Constanța se deplasa la volanul unei betoniere s-a angajat în traversarea la nivel cu calea ferată dublă semnalizată, iar din cauza ceții dense autovehiculul a fost lovit un tren care circula pe ruta Fetești-Buzău. În urma accidentului, șoferul betonierei a fost rănit grav, fiind transportat și internat la Spitalul «Bagdasar-Arseni» din Capitală. Circulația feroviară, în urma accidentului, a fost afectată timp de trei ore, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere și semnalizare falsă”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene Ialomița.

Un tren de călători care circula pe ruta Fetești-Buzău a deraiat, joi, în orașul Fetești, județul Ialomița, după ce a lovit o betonieră, la trecerea peste calea ferată.

În urma accidentului, șoferul betonierei a fost rănit grav, iar două persoane din tren, un pasager și conductorul trenului, au fost rănite ușor.

Polițiștii declarau că accidentul s-ar fi produs din cauza neatenției șoferului betonierei și a ceții.

Șoferul transporta ciment către o societate comercială din Galați, iar în urma impactului cabina betonierei a fost distrusă în totalitate.

Circulația feroviară între Fetești și Movila a fost blocată începând cu ora 11.30, fiind reluată după aproximativ două ore pe un fir, în ambele sensuri.