Tânărul a mers marți dimineața la Judecătoria Sectorului 3 pentru a participa la sedința de judecată. La finalul dezbaterilor a așteptat decizia magistraților la sediul instanței. Judecătorii au decis să emită un mandat de arestare prevetivă pentru 30 de zile pe numele lui Daniel Văitiș, acesta urmând să fie încarcerat.
„Mă voi prezenta singur, nu am cerut judecătorilor o altă măsură. Sigur că am regrete, nu ai cum să nu regreți așa ceva”, a declarat bărbatul după ce a aflat hotărârea judecătorilor.
Daniel Văitiș, șoferul care a accidentat mortal o femeie în Capitală și a fugit, nu este la prima abatere de la lege. În luna iunie a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru conducere fără permis. De asemenea, bărbatul a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București în anul 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru furt calificat, termenul de încercare fiind de șase ani.
Potrivit anchetatorilor, la data de 24 august 2016, în jurul orei 6.30, în timp ce se deplasa cu o mașină pe Bulevardul Energeticienilor, Daniel Văitiș a lovit o femeie care traversa, în urma impactului aceasta decedând. Date strânse de polițiști arată că șoferul a părăsit locul accidentului și că nu avea permis de conducere.
La data de 27 august polițiștii au formulat propunere de punere in mișcare a acțiunii penale si arestare preventivă a bărbatului, dată la care un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 „a dispus respingerea propunerii de sesizare a Judecătoriei Sectorului 3 cu luarea măsurii arestului preventiv deoarece din mijloacele de proba administrate până la acel moment în cauza nu rezulta suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunea pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. Totodată, s-a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului”, arată parchetul într-un comunicat de presă.
Ulterior, pe parcursul cercetărilor polițiștii au găsit probe noi, duminică bărbatul fiind dus la audieri în baza unui mandat de aducere.
„Acesta a colaborat cu organele de urmărire penală și a participat la administrarea probelor necesare în cauză. Față de inculpat nu s-a dispus măsura reținerii deoarece prin ordonanța din data de 27 august 2016 se mai dispusese o dată această măsură pentru comiterea acelorași fapte. Conform art. 209 C.proc.pen. în aceeași cauză nu se poate dispune luarea măsurii reținerii pentru aceleași fapte”, se mai arată în comunicatul procurorilor.
Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) face verificări privind modul de desfășurare a anchetei, au precizat surse oficial pentru MEDIAFAX.