Șoferul microbuzului răsturnat miercuri pe A1 transporta pasageri peste limita permisă de lege

Publicat: 17 01. 2013, 18:38
Actualizat: 02 10. 2018, 13:50

Șoferul microbuzului care s-a răsturnat, miercuri, la intrarea pe autostrada A1 și a provocat rănirea mai multor persoane transporta pasageri peste limita legală, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Poliției Ilfov.

Potrivit surselor citate, polițiștii au stabilit că în microbuzul răsturnat se aflau mai mult de 15 călători, atât cât permite legea în cazul acestui tip de vehicul. În plus, a fost amendată și firma de transport care deține microbuzul, după ce s-a constatat că aparatul tahograf era defect.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că din primele cercetări reiese că șoferul, Aurel Muceanu, în vârstă de 40 ani, ar fi comis o „eroare în condus”, după ce pasagerii au relatat că „s-au pomenit dintr-o dată în șanț”, fără ca șoferul să fi încercat inițial manevre de redresare a microbuzului.

Imediat după producerea accidentului, au fost transportate la spital cinci persoane, însă bilanțul final al celor care au primit îngrijiri medicale a fost, spun polițiștii, de 14 persoane.

Doi dintre răniți au fost descarcerați de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Ilfov.

În urma audierilor de martori, polițiștii au stabilit că în microbuzul era supraîncărcat, iar Aurel Muceanu a fost amendat contravențional, fiind vizat totodată într-un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Directorul comercial al firmei de transport Axi Tours, Gina Vijeu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Muceanu este un șofer cu experiență și era angajat vechi al societății.

Întrebat de polițiști cum a ajuns cu microbuzul în șanț, bărbatul a răspuns că nu își mai amintește nimic.