Șoferul unui autobuz plin cu elevi, depistat BEAT la volan. Bărbatul nu avea licență pentru prestarea unui astfel de serviciu

Publicat: 13 09. 2024, 13:19
Actualizat: 13 09. 2024, 13:23

This browser does not support the video element.

Caz deosebit de grav în județul Mehedinți, unde șoferul unui microbuz, ce transporta 15 elevi, a fost depistat beat la volan. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că bărbatul nu avea nici licență de transport și a fost tras pe dreapta.

Șoferul unui autobuz, ce transporta 15 elevi, pe un drum județean din Mehedinți a fost depistat beat la volan de agenții rutieri. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost tras pe dreapta și testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, individul nu avea licență de transport pentru desfășurarea activității. În acest sens, bărbatul a fost sancționat cu 6.000 de lei. De asemenea, a fost reținut certificatul și plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculului.

„În această dimineața, 13 septembrie, polițiștii orașului Vânju Mare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au continuat activitățile de verificare, în trafic, a vehiculelor destinate transportului de elevi.

Astfel, pe D.J. 606B, în localitatea Poroina Mare, polițiștii au oprit pentru control un microbuz școlar, în care se aflau 15 elevi, condus de un bărbat, de 43 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatura din dotare, rezultând 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, operatorul de transport a fost sancționat cu amendă în valoare de 6.000 de lei, pentru lipsa licenței necesare desfășurării acestei activități, fiind reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare, respectiv certificatul de înmatriculare al vehiculului.

Polițiștii continuă cercetările”, se arată intr-un comunicat al Ipj Mehedinți.” se arată în comunicatul autorităților.

Citește și:

Autobuz școlar, cu 50 de elevi, implicat într-un accident în județul GALAȚI

Un tânăr POLIȚIST din Vaslui s-a urcat beat criță la volan și a făcut prăpăd pe străzi. S-a izbit într-un autoturism și a ricoșat într-o poartă

Fiul polițist al unui patron de hotel de la mare, prins beat și DROGAT la volan, în timpul serviciului. Tatăl său deține complexul Calipso din Venus