Inițial, Wigler primise o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare, într-un dosar în care era acuzat că a luat 25.000 de euro ca să obțină eliberarea unei autorizații de construire a unui sens giratoriu pentru două supermarketuri.
Decizia a fost contestată atât de Solomon Wigler, cât și de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.
Acesta a fost arestat preventiv în 4 iunie 2015, dar în 9 noiembie, Tribunalul București a decis să fie plasat în arest la domiciliu, măsura fiind prelungită ulterior.
Dosarul în care Solomon Wigler a fost condamnat este desprins din cel în care a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, tot pentru trafic de influență, respectiv pentru că ar fi luat 204.000 de euro pentru intervenții în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.
În iunie 2015, la trimiterea primului dosar în judecată, procurorii au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de Solomon Wigler în legătură cu pretinderea și primirea sumei de 25.000 euro de la o persoană, martor denunțător în cauză, pe care ar fi asigurat-o că ar avea influență asupra primarul general al Capitalei, în vederea eliberării unei autorizații de construire a unui sens giratoriu pentru două supermarketuri.
Tribunalul București a înregistrat în 19 noiembrie 2015 cel de-al doilea dosar al lui Solomon Wigler, a început judecarea cauzei în 10 decembrie și a pronunțat sentința după o lună, respectiv în 14 ianuarie 2016.
În primul dosar, în care este acuzat tot de trafic de influență, Solomon Wigler a fost condamnat, pe 19 noiembrie 2015, de Tribunalul București, la patru ani de închisoare cu executare. Instanța a dispus atunci și confiscarea specială a 154.000 de euro de la Wigler, sumă obținută prin săvârșirea infracțiunii.
Potrivit procurorilor, în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, în mai multe rânduri, 230.000 de euro și a primit, în mai multe tranșe, 179.000 de euro de la un o persoană (martor denunțător în cauză), promițând că va interveni la funcționari din aparatul administrativ al edilului și la consilieri din Consiliul General al Municipiului București, pentru inițierea și votarea unor proiecte de hotărâre care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarketuri în București și acceptarea unei donații de către Primăria Capitalei.
După primirea celor 179.000 de euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective, Solomon Wigler a fost prins în flagrant, în 3 iunie 2015, în timp ce primea alți 25.000 de euro, din diferența de 51.000 de euro de la suma pretinsă.
Procurorii DNA au arătat, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Solomon Wigler, că acesta a fost înregistrat audio-video în timp ce solicita sau primea mită în biroul său de la etajul 14 al Primăriei Capitalei, el spunându-i la un moment dat unui om de afaceri: „Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?”.
În referatul procurorilor se face referire la mai multe sume de bani cerute de Wigler unui om de afaceri. Într-una dintre aceste situații, pentru a obține autorizația de construire a unui sens giratoriu pentru un supermarket situat la intersecția a două bulevarde, Solomon Wigler ar fi cerut să primească mita sub forma contravalorii unui contract de execuție a lucrării pentru realizarea soluției de trafic.