O firmă dintr-o comună de lângă Onești produce cele mai apreciate combinezoane de protecție, dar nu pentru România, iar o firmă din Moinești are pregătite prototipuri pentru izoleta mobilă și tuneluri pentru dezinfecție. Acum autoritățile le cer să producă și pentru piața internă.
”Europa cumpără combinezoanle, pe bandă rulantă. Noi cumpărăm din China”, spune antreprenorul Adrian Stoian. El produce pentru Italia, Germania și Franța, iar acum este rugat să producă și pentru România. Până acum, nu a avut nicio comandă din România.
”Noi lucrăm doar pentru Europa, în special pentru Italia. Producem combinezoane, care, spre deosebire de altele, chiar oferă protecție, sunt certificate, respectând anumite cerințe tehnice, cu filtre antibacteriene, adică chiar protejează. Ceea ce am văzut că poartă medicii, de tipul costumelor de vopsitor, oferă zero protecție. Este ca și cum nu le-ar purta”, mai spune Adrian Stoian.
„O surpriză foarte plăcută a fost identificarea unui producător de combinezoane de protecție pentru personalul medical, cei care se află în linia întâi a bătăliei împotriva coronavirusului” -Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău, .
Fabrica e în localitatea Târgu Trotuș, de lângă Onești, iar prefectul Liviu Miroșeanu i-a făcut o vizită pentru a-l convinge Adrian Stoian să preia comenzi și pentru România. Totul pe fondul crizei de echipament de protecție pentru personalul medical.
„O surpriză foarte plăcută a fost identificarea unui producător de combinezoane de protecție pentru personalul medical, cei care se află în linia întâi a bătăliei împotriva coronavirusului. Am rămas impresionat de standardele înalte de calitate și, în cel mai scurt timp, se vor face demersurile legale necesare pentru ca o parte însemnată din producție să rămână la noi în județ.”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.
Fabrica din Târgu Trotuș are capacitatea de produce mult doritele combinezoane de protecție și împotriva infectării cu coronavirus. Acestea sunt de o calitate superioară, fiind utilizate în mai multe țări europene, cu precădere în Italia.
La Moinești, o societate care are ca obiect de activitate adaptarea de caroserii pentru autovehicule, vrea să producă tuneluri pentru deznifecție, aparate pentru dezinfecţie stradale și izoletamobilă.
”Am văzut prototipurile a trei categorii de produse care răspund unor urgențe ale luptei împotriva infectării cu coronavirus. Este vorba despre „tunelul de dezinfecție”, dispozitiv care poate fi amplasat la intrarea/ieșirea din edificiile publice și care permite pulverizarea de substanțe dezinfectante pe subiecți, aparatul pentru dezinfecţie care poate fi adaptat la mai multe tipuri de substanțe, fiind destinat utilizării în spaţii extinse, străzi și spații comerciale și „izoleta mobilă” – un set de echipamente care pot fi montate în cadrul unor autovehicule utilitare, permițând transportul simultan al mai multor pacienți, iar, ulterior, se pot demonta foarte ușor fără a compromite utilizarea autovehiculului. ” a adăugat prefectul Liviu Miroșeanu.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO de mai sus