Prima pagină » Știri » SONDAJ.„Tinerii” pensionari din MAI nu vor să revină la lucru, în caz de urgență. „Când or sa vină cu ordinul pe la poarta mea, am să le zic că tușesc, am frisoane, mă ia cu febră … ”

SONDAJ.„Tinerii” pensionari din MAI nu vor să revină la lucru, în caz de urgență. „Când or sa vină cu ordinul pe la poarta mea, am să le zic că tușesc, am frisoane, mă ia cu febră … ”

SONDAJ.„Tinerii” pensionari din MAI nu vor să revină la lucru, în caz de urgență. „Când or sa vină cu ordinul pe la poarta mea, am să le zic că tușesc, am frisoane, mă ia cu febră ... ”

Unul dintre cele mai importante sindicate din Poliție a lansat un sondaj, pe pagina de Facebook a organizației, prin care a încercat să afle dacă proaspeții pensionari din sistem sunt de acord să revină, pentru șase luni, pentru a da o mână de ajutor colegilor prinși în teribila criză a pandemiei de coronavirus. Comentariile polițiștilor trecuți în rezervă, în floarea vârstei, dovedesc că aceștia nu s solidari nici cu foștii colegi, nici cu cetățenii față de care, la începutul carierei, au depus un jurământ de credință.

La scurt timp după ce, în România, a fost instituită starea de urgență, s-a creat cadrul legal pentru angajarea de noi polițiști, fără examen, pe o perioadă determinată de șase luni. Scopul acestor angajări este acela de a suplini numărul polițiștilor din stradă în cazul în care mulți dintre aceștia ar intra în carantină sau situația generată de criză ar impune un număr mai mare de agenți care să mențină ordinea publică.

În acest sens, Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” a întrebat, pe pagina de Facebook a organizației, câți polițiști și jandarmi trecuți în rezervă ar fi de acord să revină în sistem, pentru cele șase luni.

Iar rezerviștii, oameni cu o vârstă medie de 50 de ani, au reacționat imediat, dar nu în spiritul valorilor despre care se presupune că i-ar fi determinat să aleagă o carieră în slujba cetățeanului.
În acest sens, exită zeci de postări în care rezerviștii Poliției se îndeamnă, unii pe alții, să-și vadă de pensiile lor și să nu-și riște sănătatea. Mulți însă au un discurs care, într-un fel sau altul, se rezumă strict la bani.

„Nu uitați că la trecerea în rezervă gradul nu mai este „profesional” ci „militar”, iar în caz de război – suntem carne de tun, iar ei, „boșii” ne-au tras-o de câte ori au avut ocazia, adică – tot timpul…
Au spus mereu că suntem mulți… băi fraților nu uitați că am fost înjurați de foarte multe categorii profesionale și de multe ori chiar de cei din frunte… dacă șăful cel mare și-a permis să ne numească „bețivi”…Hai să fiți patrioți cu familiile voastre și cu noi ceilalți!!!”, a răspuns Vali B.

Un alt polițist în rezervă, Constantin E., spune că „O să vrem să mai revenim în sistem, chiar și pt astfel de situații, atunci când or să ne plătească și ei pensiile întregi, nu la valoarea plafonată! Adică La anu și la multi ani! Când or sa vină cu ordinul pe la poarta mea am să le zic că nu mă simt prea bine de o vreme, tușesc, am frisoane, mă ia cu febră … Înțelegeți voi ce vreau sa zic …”

La rândul rău, Andrei C. răspunde tranșant: „Dacă ni se garantează prin Constitutie drepturile câștigate!”

Iar acesta este un răspuns în spiritul general al discuțiilor generate, în mediul virtual, pe marginea acestui subiect.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și