Sony Pictures ar putea pierde drepturile asupra francizei „James Bond”

Publicat: 03 06. 2015, 17:42
Actualizat: 30 03. 2019, 23:19

Sony Pictures intră în concurență directă cu Warner Bros., care speră, la rândul său, că va prelua franciza „James Bond”, creată de Ian Fleming, și se pare că se numără printre favoriți, potrivit unor surse din piață.

Potrivit cotidianului francez, Sony Pictures dispune însă de mijloace financiare pentru a prelungi acest contract cu Metro-Goldwyn-Mayer: din 2006, odată cu lansarea filmului „Casino Royale”, cu Daniel Craig în rolul principal, franciza „James Bond” a devenit una dintre cele mai rentabile din istorie. În 2012, „Skyfall”, regizat de Sam Mendes, a devenit chiar cel mai profitabil film din serie, cu încasări de 1,1 miliarde de dolari la nivel mondial. Astfel, aceasta este a treia cea mai profitabilă franciză din istorie după „Marvel” ((8,5 miliarde de dolari) și „Harry Potter” (7,7 miliarde de dolari), potrivit boxofficemojo.com.

De cealaltă parte, Warner Bros. pare a avea două atuuri în mânecă: succesul trilogiei „Hobbitul”, de Peter Jackson (aproape 3 miliarde de dolari încasări), distribuită de MGM și Warner Bros., dar și excelentele relații dintre președintele-director general al Warner Bros., Kevin Tsujihara, și cel al MGM, Gary Barber, comentează Le Figaro.

Pentru Sony Pictures ar însemna și să păstreze o formulă câștigătoare, după ce conturile sale au fost piratate în noiembrie 2014 și după insuccesul unei noi serii „Omul Păianjen”.

Celebrii producători ai francizei „James Bond”, Michael G. Wilson și Barbara Broccoli, nu au făcut comentarii până la momentul difuzării acestei știri.

James Bond, super-spionul din romanele lui Ian Fleming, a ajuns pentru prima dată pe marele ecran în filmul „Dr. No”, din anul 1962, cu ajutorul actorului Sean Connery, care a jucat rolul principal. Ceilalți actori care au interpretat același rol de-a lungul anilor sunt Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig.

Primele 23 de filme „James Bond” realizate până în prezent au generat încasări de peste 4,1 miliarde de dolari în toată lumea.