Sorin Grindeanu, noi critici la adresa Guvernului: Creșterea economică a PNL e ca la Radio Erevan

Publicat: 13 11. 2020, 15:49
Sorin Grindeanu, noi critici la adresa Guvernului: Creșterea economică a PNL e ca la Radio Erevan. Sursa foto: MEDIAFAX FOTO

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a lansat vineri noi critici la adresa Guvernului condus de premierul Ludovic Orban.

Grindeanu a declarat că în acest moment România „se află în prăpastie din punct de vedere economic”, iar „marea creștere” despre care vorbește premierul reprezintă, în realitate, o „mare scădere”.

„Creşterea economică a PNL-ului e ca la Radio Erevan. România se află în prăpastie din punct de vedere economic, iar marea creştere cu care se laudă Orban este, în realitate, o mare scădere. Toate ţările europene au avut scăderi economice dramatice în primăvară, însă majoritatea înregistrează acum o revenire clară. Asta înseamnă V, nu ce desenează din pix incompetenţii din Guvernul Orban”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Grindeanu: Măsurile de sprijinire a economiei sunt inexistente în România

Fostul premier a mai declarat că diferența dintre România și restul Europei este dată de măsurile concrete luate de către autorități pentru sprijinirea economiei, măsuri „inexistente în România”.

„Diferența dintre România și restul Europei este dată de măsurile concrete luate în sprijinul economiei – inexistente în România, aplicate și eficiente – în majoritatea țărilor europene.

Cifrele prezentate astăzi de EUROSTAT – chiar în timpul conferinței electorale prezidențiale! – vorbesc de la sine”, a mai scris Grindeanu.

Potrivit datelor publicate vineri de către Oficiul European de Statistică (Eurostat), Zona Euro a înregistrat o scădere a Produsului Intern Brut de 4,4% în trimestrul al treilea, în timp ce la nivelul Uniunii Europene, scăderea a fost de 4,3%. Cele mai mari scăderi ale PIB în trimestrul al treilea al anului 2020 comparativ cu perioada similară din 2019 s-au înregistrat în Spania și în România, potrivit aceleiași surse.

Datele reprezintă o redresare parţială, după ce, în trimestrul 2 din 2020, PIB-ul a înregistrat un declin anual de 14,8% în zona euro şi de 13,9% în UE, cele mai semnificative scăderi de când se publică datele, adică 1995.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele pentru trimestrul al treilea din 2020, cel mai sever declin anual s-a înregistrat în Spania (minus 8,7%), România (minus 6%) şi Cehia (minus 5,8%), iar cel mai redus în Lituania (minus 1,7%) şi Polonia (minus 2%).