Sorin Oprescu, transferat din arest la Spitalul Militar, pentru a fi consultat de cardiologi
Comisia de la Arestul Central al Poliției Capitalei i-a admis cererea de a fi consultat de cardiologi, după ce în ultimele zile a acuzat probleme medicale, dar specialiștii care au analizat solicitarea au recomandat ca acesta să fie dus la Spitalul Militar.
Sorin Oprescu ceruse să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgență București, de trei dintre medicii săi curanți, pentru probleme cardiace, printre aceștia fiind profesor dr. Dragoș Vinereanu și profesor dr. Leonida Gherasim.
Avocatul Viorel Mocanu a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că cererea a fost aprobată în regim de urgență, precizând că deși Sorin Oprescu și apărarea ar fi dorit să se aprobe un transfer la Spitalul Universitar de Urgență, sunt mulțumiți de avizarea solicitării și încrezători în serviciile medicale din Spitalul Militar.
„Important este să fie stabilizat și fixată problema medicală, pentru a nu se agrava mai mult decât este acum, pentru că trebuie să iasă din arest așa cum a intrat”, a spus Viorel Mocanu.
Avocatul a declarat, pentru MEDIAFAX, că cererea a fost formulată din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu luni, când a fost dus din arest la Spitalul „Sfântul Ioan”, persistă, iar familia acestuia și apărarea doresc și opinia altor medici cu privire la diagnostic.
Potrivit avocatului, din investigațiile care i-au fost făcute luni lui Sorin Oprescu, la spital, se pare că acesta ar fi făcut un „pseudo-infarct”, iar starea medicală ar indica un posibil infarct.
Avocatul a precizat că luni seară, după ce a fost consultat la Spitalul „Sfântul Ioan”, au vrut să îl ducă pe Sorin Oprescu la Spitalul de Urgență Floreasca, însă acesta și-a citit rezultatele și a cerut să fie dus direct în Arestul Poliției Capitalei, spunând că starea lui s-a ameliorat.
Viorel Mocanu a mai spus că medicii care l-au consultat pe Oprescu i-au spus că nu șocul arestării preventive i-a înrăutățit situația medicală, ci faptul că nu mai urmează același regim pentru a preveni agravarea stării sale de sănătate.
Avocatul a mai spus că Sorin Oprescu nu dorește mediatizarea situației sale medicale și, mai mult, le-a interzis să se folosească de motive medicale în apărare, neputând să folosească nici documentele din care rezultă starea sa.
Sorin Oprescu a fost dus la spital, luni seară, din Arestul Poliției Capitalei, după ce a acuzat „o stare de slăbiciune”, fiind transportat cu mașina unității de detenție.
Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus la Spitalul „Sfântul Ioan”, pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigații medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în arestul Capitalei, au mai spus sursele citate.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care îl acuză de luare de mită.
Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu și judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel București, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menținut decizia din 6 septembrie a Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv.
Sorin Oprescu a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei în 15 septembrie, după decizia definitivă de arestare preventivă. Consiliul General al Municipiului București l-a desemnat pe Ștefănel Marin (UNPR) în funcția de primar interimar.
Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.