Sorin Oprescu va fi dus înapoi în Arestul Poliției. Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență Bucureșt îl externează
Potrivit surselor citate, starea de sănătate a lui Sorin Oprescu permite reîncarcerarea acestuia în Arestul Central, în urma coronarografiei nefiind găsite probleme foarte grave, care să impună menținerea lui în spital.
Astfel, medicii care l-au îngrijit pe Oprescu au stabilit externarea acestuia, edilul urmând să fie scos de polițiști din unitatea sanitară în aproximativ o oră, au precizat sursele citate.
Avocații lui Sorin Oprescu au declarat, pentru MEDIAFAX, că Sorin Oprescu a fost supus luni unei coronarografii, starea acestuia fiind bună.
Aceștia au precizat că l-au văzut pe Sorin Oprescu luni seară, când i-au prezentat și cererea de probatorii care urmează să fie depusă miercuri la Direcția Națională Anticorupție (DNA).
Avocatul Viorel Mocanu a declarat, luni, că pentru evaluarea stării de sănătate a lui Sorin Oprescu s-au solicitat de urgență toate actele medicale de la Clinica Academica, un edilul a mai fost supus unor investigații, și de la Spitalul Elias.
Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet și afecțiuni cardiace, a fost dus, sâmbătă după-amiază, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgență București, fiind internat într-o rezervă la Secția de Cardiologie, unde a fost în permanență păzit de trei agenți, conform surselor medicale.
Medicii specialiști l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigații atât în cursul zilei de sâmbătă, cât și duminică, iar luni, după reanalizarea stării sale de sănătate, au stabilit că este necesară efectuarea unei coronarografii.
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel București a menținut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv și fiind suspendat din funcție, din 15 septembrie.
Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.
Avocații lui Sorin Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, șeful de la Administrația Cimitirelor, dar și audierea unor martori propuși de apărare și depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupție.
„Cerem audierea a șase martori pe situația de fapt, reaudierea unui martor întrucât declarațiile sale sunt în opinia apărării insuficiente în raport de situația de fapt reținută de procurori și confruntare cu inculpatul denunțător Bogdan Popa, întrucât între declarațiile domnuli Oprescu, date în fața judecătorului de drepturi și libertăti de la Curtea de Apel București, și ale lui Bogdan Popa sunt contradicții”, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Alexandru Chiciu.
Potrivit avocaților, cererea va fi depusă la DNA după ce va fi văzută și de primarul Sorin Oprescu.
În ce privește contestația de la Curtea de Apel București, formulată după ce Tribunalul Capitalei a respins cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlui judiciar sau cu arestul la domiciliu, avocatul a spus că edilul a arătat că vrea să participe, dar dacă nu va putea să fie prezent, din motive obiective, judecata va avea loc și în lipsa clientului său.