Soția lui Duckadam: Se simte bine după operație, a coborât la marginea patului, a mâncat ceva ușor

Soția lui Duckadam: Se simte bine după operație, a coborât la marginea patului, a mâncat ceva ușor
Soția lui Helmuth Duckadam a declarat, miercuri, că starea soțului ei după operație este bună, a coborât la marginea patului și chiar a mâncat ceva ușor.
Publicat: 26/09/2012, 12:21
Actualizat: 10/02/2019, 11:06

Soția lui Helmuth Duckadam a declarat, miercuri, că starea soțului ei după operație este bună, a coborât la marginea patului și chiar a mâncat ceva ușor.

„Se simte bine, a trecut noaptea cea mai grea, dimineață a reușit să mănânce ceva ușor, suntem mulțumiți și încrezători”, a spus soția lui Duckadam, la ieșirea din spital.

Medicii sunt optimiști în privința evoluției postoperatorii a lui Duckadam.

Președintele de onoare al FC Steaua București, Helmuth Duckadam, a fost operat, marți, la Spitalul de Urgență Floreasca de către o echipă condusă de medicul Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca.

Operația a durat aproape nouă ore și a vizat eliminarea unui anevrism arterial, în care se aflau și două stenturi de la operații mai vechi, precum și montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial.

„A fost o operație lungă, dificilă. Am scos toate improvizațiile care au fost făcute la nivelul membrului superior. Așteptăm evoluția pentru această noapte”, declara medicul Șerban Brădișteanu.

Întrebat de ce operația a durat atât de mult, medicul a explicat: „A fost o zonă extrem de dificilă anatomic, prin faptul că era un anevrism abolut gigant și niște stenturi trombozate și puse în poziții nepotrivite. Au trebuit scoase, a fost o operație dificilă tehnic. Nu se putea face altfel decât din aproape în aproape, pentru că totul era fibrozat, stenozat. Am încercat să rezolvăm radical totul, am rezolvat tot ce trebuia rezolvat”.

Potrivit lui Brădișteanu, recuperarea lui Duckadam ar putea dura săptămâni. „Depinde și de dânsul, să vedem, așteptăm evoluția ulterioară. (…) Sper să se recupereze rapid, pentru că este un sportiv, e foarte musculos, iar cu moralul stă neașteptat de bine. Bănuiesc că nici nu a fost conștient de gravitate. El a fost cel mai optimist”, a mai spus medicul.

Șerban Brădișteanu a adăugat că Duckadam va urma un tratament anticoagulant și, de asemenea, va trebui scăzut colesterolul. Medicul a precizat că pacientul este și „ușor diabetic”. „Un diabet tip II, va trebui să se îngrijească, fără discuție”, a precizat medicul.

Operația a fost programată inițial pentru luni, însă pentru că au fost descoperite noi leziuni în urma unei investigații angio-RMN, s-a impus amânarea cu o zi a intervenției.

Fostul portar a fost internat în 19 septembrie la Spitalul de Urgență Floreasca, fiind supus unor investigații complexe, în vederea intervenției chirurgicale.

Diagnosticul pus inițial de medici în cazul Duckadam a fost insuficiență arterială acută la brațul drept, ceea ce înseamnă că un segment al arterei este înfundat, iar sângele nu mai circulă așa cum ar trebui, în această zonă formându-se cheaguri care presează asupra vaselor. Totodată, a existat riscul ca în orice moment un cheag să se desprindă și să se îndrepte către inimă, spuneau specialiștii.

Intervenția chirurgicală era absolut necesară în cazul fostului portar, din cauza deformării brațului, după ce pe artera axilară s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimetri, care conținea în interior multiple cheaguri de sânge. Acest lucru a cauzat o inflamație mare la nivelul umărului fostului portar, anevrismul cuprinzând, de asemenea, și structuri nervoase. Medicii spuneau că eliminarea acestor cheaguri este absolut necesară, pentru că, în caz contrar, există pericolul unui accident vascular cerebral.

Helmuth Duckadam a fost internat, în 7 septembrie, la Secția de Chirurgie Cardiocasculară din Constanța cu diagnosticul „insuficiență arterială acută la antebrațul drept”. Acesta a fost externat o zi mai târziu, după ce a suferit un intervenție la antebraț. La mai puțin de o săptămână, în 13 septembrie, Duckadam a fost din nou internat,din cauza durerilor, dar de acea dată, la Spitalul Militar din Capitală.

Duckadam avea această suferință încă din 1986, la doar două luni după ce a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, intrând în Cartea Recordurilor pentru că a apărat patru penalty-uri.

În 2009, fostul portar al echipei Steaua a suferit o operație de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timișoara.

Duckadam a mai câștigat cu Steaua două titluri de campion și o Cupă a României. A jucat 133 de meciuri în prima ligă și a avut două selecții la echipa națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Șoferii nu mai scapă de închisoare. 10 ani chiar dacă NU ești la volan
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?