Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a admis, în noaptea de joi spre vineri, cererea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare preventivă pentru 30 de zile a soției sirianului și a amantului acesteia, după ce anchetatorii au stabilit că ei sunt principalii suspecți în cazul uciderii lui Haj Saleh Moustafa și i-au reținut pentru crima comisă în urmă cu aproximativ patru luni.
Andreea Maria Pătrașcu și Alfons Gabriel Arhire au fost duși de la instanță în Arestul Poliției Capitalei. Aceștia pot contesta decizia de arestare la Curtea de Apel București, care va decide definitiv dacă ei vor rămâne în arest sau vor fi cercetați în libertate, sub control judiciar.
Soția sirianului și amantul acesteia au fost reținuți în noaptea de miercuri spre joi, după ce polițiștii Serviciului Omoruri și procurorii Parchetului Tribunalului București au avut indicii potrivit cărora, în luna decembrie 2014, cei doi l-ar fi omorât pe Haj Saleh Moustafa.
Potrivit procurorului de caz, Eduard Borjog, cei doi și-au recunoscut fapta și au declarat în fața anchetatorilor că inițial l-au adormit pe sirian cu medicamente, după care l-au „ucis” prin acte de violență.
Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că Andreea Pătrașcu și-ar fi otrăvit soțul, după ce i-ar fi pus în mâncare o folie de Diazepam. Supradoza de Diazepam poate duce la deces prin paralizie respiratorie sau colaps cu insuficiență renală acută.
Potrivit surselor citate, după ce sirianul a adormit, soția și amantul acesteia l-au băgat într-un sac din plastic pe care l-au legat la gură, după care l-au pus într-un geamantan, iar acesta s-ar fi sufocat înăuntru.
Alfons Gabriel Arhire le-a spus anchetatorilor că sirianul a fost otrăvit de soția acestuia, pentru bani. Bărbatul a precizat că el ar fi participat doar la punerea cadavrului în geantă și transportarea acestuia cu mașina până pe Șoseaua Pantelimon, unde a fost găsit după aproape patru luni de la crimă.
Anchetatorii i-au dus, joi, pe cei doi suspecți, pentru reconstituire, la adresa la care se presupune că s-a comis crima. Ulterior, cei doi le-au arătat polițiștilor și procurorilor drumul pe care au dus cadavrul până în locul în care l-au abandonat, pe Șoseaua Pantelimon din Capitală.
Soția sirianului Haj Saleh era consilier la Inspecția Muncii. Inspectorul general de stat de la Inspecția Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Andreea Maria Pătrașcu lucra la Departamentul Relații Internaționale, iar, ca angajat, nu a creat niciodată probleme.
Arhire, fost director al unei firme de consultanță, specializat în securitate și sănătate în muncă, este absolvent al Facultății de Drept și al Seminarului Teologic Liceal București.
Cadavrul sirianului Haj Saleh Moustafa a fost găsit în 8 aprilie, într-o geantă aflată în portbagajul unei mașini cu număr de Constanța, înscrisă pe numele societății Perla Majestic, care era parcată pe Șoseaua Pantelimon, vizavi de Secția 9 de Poliție.
Polițiștii au deschis portbagajul în care a fost găsit cadavrul său după ce au fost anunțați de niște muncitori care lucrau în zonă și care trebuiau să mute mașina că au simțit un miros puternic. Trupul sirianului era într-o stare avansată de putrefacție, dar nu fusese tranșat, ci așezat în așa fel încât să încapă în geantă, acesta fiind îmbrăcat cu costum, potrivit unor surse apropiate anchetei.
Bărbatul fusese dat dispărut de amanta lui, în ianuarie, deși nu se mai știa nimic despre el din 14 decembrie 2014.
Haj Saleh Moustafa, în vârstă de 52 de ani, locuia în București, într-un bloc situat într-un complex rezidențial, însă avea reședința în localitatea constănțeană Năvodari, el deținând două societăți comerciale.
Potrivit reprezentanților societății Perla Majestic, Haj Saleh Moustafa este un fost colaborator al uneia dintre firmele grupului. Haj Saleh, absolvent al Universității Politehnica din București, stătea în România de aproximativ 20 de ani, era căsătorit și avea un copil de nouă ani.