Șova: Cer lui Băsescu să facă publice rapoartele SRI despre Roșia Montană și mine, dacă există

Publicat: 17 09. 2013, 11:23
Actualizat: 17 09. 2013, 11:23

Ministrul Dan Șova îi solicită președintelui Traian Băsescu să facă publice rapoartele SRI în legătură cu Roșia Montană și cu el din ultimele șase luni, dacă acestea există, urmare a acuzațiilor șefului statului la adresa sa.

„Domnul Traian Băsescu a făcut ieri (luni – n.r.) o afirmație simplă în legătură cu mine, spunând că eu am luat o lege de la RMGC și am pus-o pe masa Guvernului, și anume că eu, în loc să fi făcut treaba de ministru, am luat o lege de la Roșia Montană, adică făcută de un agent privat, și am pus-o pe masa Guvernului și am zis că legea e făcută de mine. Dacă e așa, înseamnă că eu, în loc să lucrez pentru interesele statului român, am lucrat pentru interesele unei companii private, ceea ce este o chestiune foarte gravă, și cum este o acuzație foarte gravă, i-am cerut președintelui Băsescu să facă publice rapoartele SRI în legătură cu Roșia Montană și cu mine, dacă le are, pe ultimele șase luni”, a declarat Dan Șova marți pentru MEDIAFAX.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că RMGC ia dat ministrului Dan Șova proiectul de lege aflat acum în Parlament, iar acesta, „profund incompetent”, i l-a dat șefului său, Victor Ponta, iar acesta, bucuros de faptul că poate scăpa de responsabilitate, l-a trimis la Parlament.

Potrivit lui Băsescu, ministrul Șova este „incompetent” și ar trebui să „se ducă departe”.

Băsescu a spus că RMGC i-a dat legea lui Șova, iar acesta, profund incompetent, i-a dat-o șefului său.

„Nu sunt de acord nici cu poziția celuilalt lider al USL, domnul Antonescu, care a intrat și el în jocul «votăm sau nu votăm». Or, Antonescu știe foarte bine că e neconstituțional proiectul de lege. Știe de pe acum. Decât să spună «Aprobăm, nu aprobăm», ca să vadă de ce grup se lipește, mai bine ar spune: »Domnule Ponta, hai să vedem, că avem o lege neconstituțională, ia-o înapoi. În momentul în care o iei înapoi trimite-l pe Șova s-o ridice de la Parlament și spune-i să ți-o lase la birou și să nu se mai întoarcă în Guvern». Pentru că este inițiativa acestui ministru profund incompetent”, a mai susținut Băsescu.

Șeful statului a afirmat despre actul normativ că „este o lege pe care băieții de la Roșia Montană Gold Corporation i-au dat-o lui Șova”.

„Șova a luat-o frumușel, i-a spus șefului lui «Ia uitați ce lege am făcut, șeful, să trăiți, rupem gura târgului». Iar șeful lui, bucuros că se mută răspunderea de la el la Parlament, a spus «E bună». Și Ponta e jurist, nu e inginer, ca mine”, a mai afirmat Băsescu.

Băsescu a mai spus că Ponta încearcă să rezolve acest lucru utilizând metoda „Năstase-Iliescu”, adică încercând să se acopere prin legi.

„Numai că Ponta este mai puțin inteligent decât Năstase”, a spus Băsescu.