Șova, despre Master Plan pe Transporturi: Sunt doar asfaltangiu,nu stabilesc pe unde trece autostrada

Publicat: 31 10. 2013, 20:27
Actualizat: 09 02. 2017, 19:55

Ministrul Dan Șova a fost întrebat, joi, într-o conferință de presă la Sibiu, ce părere are despre faptul că politicieni din Transilvania îl acuză de faptul că, în Master Planul pe Transport, centrul Transilvaniei nu este prevăzut cu investiții în autostrăzi.

„Nu mă ocup eu de Master Plan, e la Ministerul Transporturilor, are rutier, naval, aerian și CFR. La mine nu este decât rutierul și una e să construiești autostrăzi și alta să faci politica în transporturi. Master Planul la nivel național, care include toate tipurile de transporturi, ține de politica de transporturi și se află la Ministerul Transporturilor, nu a fost niciodată în subordinea sau în coordonarea mea”, a răspuns Șova.

El a precizat că nici nu a văzut Master Planul respectiv, ci „doar două anexe care se refereau la autostrăzi și la drumuri naționale”.

„Dacă-mi permiteți o glumă, sunt doar asfaltangiu, nu stabilesc și pe unde trece autostrada, deci alții au stabilit pe unde trece autostrada. E vorba de Coridorul IV pe care îl stabilește Comisia Europeană, iar pentru Autostrada Transilvania am făcut tot ce am putut și veți vedea că în perioada următoare facem și mai mult, în sensul că am băgat pe fonduri europene acest coridor Sebeș-Turda, care să lege Clujul de Coridorul IV”, a adăugat Șova.

El a afirmat că i se pare „comic” să fie acuzat de către politicienii din Transilvania, având în vedere că „toți banii care se dau astăzi pe autostrăzi sunt numai în Transilvania”.

„Mie mi se pare comică treaba aceasta. Dacă prin politicienii din Transilvania vă refereați la domnul Boc, mi se pare puțin hilar pentru că, dacă mă uit pe hartă, toate investițiile în autostrăzi se fac numai în Transilvania. Toți banii care se dau astăzi pe autostrăzi sunt numai în Transilvania. Dacă ar fi venit critica asta de la parlamentari din Moldova sau din Țara Românească cred că putea să fie justificată. Dar să vină din Transilvania, unde se bagă toți banii, mi se pare chiar caraghios”, a conchis Șova.

Președinții consiliilor județene ale celor șase județe din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest au trimis, joi, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta și ministrului Dan Șova, cerându-le finalizarea tronsonului dintre Borș și Gilău al Autostrăzii Transilvania.