Spania este de acord cu expulzările colective ale imigranților ilegali

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 20 07. 2012, 14:45
Spania și Franța sunt pregătite să coordoneze operațiuni comune de expulzare a imigranților ilegali, în cadrul unei politici "globale" a imigrației, a anunțat miercuri ministrul spaniol de Externe, Miguel Angel Moratinos, relatează AFP.

Spania și Franța sunt pregătite să coordoneze operațiuni comune de expulzare a imigranților ilegali, în cadrul unei politici "globale" a imigrației, a anunțat miercuri ministrul spaniol de Externe, Miguel Angel Moratinos, relatează AFP. Moratinos a subliniat în cadrul unei conferințe de presă că Madridul și Parisul sunt de acord să recurgă la o astfel de măsură pentru a-i da un impuls acesteia "în contextul european", în timp ce Franța va prelua președinția semestrială a UE în a doua jumătate a lui 2008.

Această măsură a venit ca reacție la afirmația președintelui francez Nicolas Sarkozy, care a declarat marți că Italia și Spania au cerut organizarea, împreună cu Franța, a unor expulzări colective ale imigranților ilegali din aceste trei țări. Roma a dezmințit că recurge la astfel de expulzări.

Moratinos a precizat că Franța și Spania urmează să semneze joi la Paris un document care să ateste "angajamentul comun" în favoarea unei politici europene a imigrației, cu ocazia celui de-al douăzecilea summit franco-spaniol. Acesta a mai explicat că expulzările colective reprezintă unul dintre elementele acestei "viziuni globale".

Mai multe știri pe www.mediafax.ro