Spitalul din Mediaş, unde un bărbat infectat cu COVID-19 a murit aşteptând să se găsească un pat liber la ATI, este încă nefuncţional

Spitalul din Mediaş, unde un bărbat infectat cu COVID-19 a murit aşteptând să se găsească un pat liber la ATI, este încă nefuncţional
Publicat: 26/10/2020, 17:57
Spitalul din Mediaş, unde un bărbat murit în urmă cu câteva zile aşteptând să se găsească un pat de terapie intensivă, este în continuare nefuncţional pentru bolnavii COVID în stare gravă. Prima dată spitalul nu a avut paturi ATI, apoi nu a avut lift, acum nu are medici.
În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu (CJSU), directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a fost întrebat dacă instituţia pe care o conduce a dat aviz pentru cele două posturi de ATI aduse în discuţie încă de vineri seara, când a murit un bărbat de 65 de ani, la Spitalul Municipal Mediaş, în aşteptarea unui pat de terapie intensivă.
Direcţia de Sănătate Publică a dat aviz pentru cele 20 de paturi COVID, iar pentru cele două paturi de ATI este nevoie, din partea spitalului, ei au făcut o solicitare, pentru trei medici anestezişti. Noi am trimis această solicitare în Centrul de Comandă şi Control pentru a angaja acei medici care vor trebui să fie acolo când vor funcţiona cele două paturi”, a răspuns Budescu.

Directorul DSP nu a răspuns dacă pavilionul COVID de la Spitalul Municipal Mediaş este funcţional de marţi

Întrebat în continuare, dacă pavilionul COVID de la Spitalul Municipal Mediaş este funcţional de marţi şi poate interna pacienţi COVID, directorul DSP nu a răspuns, cel care a luat cuvântul fiind prefectul Mircea Creţu, care a spus, categoric, că acest lucru nu se va putea întâmpla.
„Nu! Vă răspund eu, deşi eu am încă speranţa că de mâine (marţi – n.r.) se vor interna. Dar nu 100%”, a răspuns Creţu.
Întrebat ce lipseşte la Mediaş pentru ca în spital să fie trataţi pacienţi COVID în stare gravă, Creţu a spus că pavilionul de pneumologie, care s-a decis să fie COVID, a mai avut nevoie de mici retuşuri.

„Spitalul pentru acest lucru (…) ar fi trebuit să se finalizeze lucrările în decembrie. A fost deja Comisia de recepţie, au mai fost câteva lucrări, mici retuşuri şi din acest motiv”, a răspuns prefectul Sibiului.

Însă nici după ce toate lucrările se vor termina, în cele două paturi ATI nu se vor putea trata pacienţi la Mediaş până când nu vor fi angajaţi medici de Anestezie – Terapie Intensivă. Practic, pavilionul va primi doar pacienţi în stadii medii sau uşoare de boală.

„Nu este personal medical de specialitate”

„Dacă nu ai specialişti în ATI nici nu pot să funcţioneze. Eu aşa văd situaţia. Sunt toate dotările necesare, dar nu este personal medical de specialitate”, a mai spus prefectul Mircea Creţu.

Directorul DSP, Gabriel Budescu a precizat că pe cele trei posturi ar putea fi angajaţi medici rezidenţi de ultimul an, dar se caută, în prezent, soluţii ca aceştia să fie încadraţi, pentru că posturile sunt de medici specialişti.

Bărbatul din Mediaş care a murit aşteptând un pat de ATI pentru bolnavi de COVID a ajuns la spital miercurea trecută, cu simptome clare de infectare. Medicii au încercat să îl stabilizeze, i-au făcut testul şi s-a luat legătura cu Centrul Naţional de Coordonare a Intervenţiei pentru a se găsi loc la terapie. Spitalul din Mediaş are două posturi ATI pentru COVID, însă acestea nu erau încă funcţionale. Vineri seara, deşi a fost ventilat mecanic de medicii de ATI din Spitalul Municipal Mediaş, bărbatul a murit.

Directorul Spitalului Municipal Mediaş, Gheorghe Nicorici, a spus, sâmbătă, că imediat ce constructorii pavilionului vor finaliza lucrările se poate da autorizaţia de funcţionare a ascensorului, apoi urmează avizul Direcţiei de Sănătate Publică şi de marţi vor putea fi trataţi pacienţi cu COVID în ATI. Întârzierea montării liftului a fost pusă pe seama pandemiei, acesta a ajuns mai târziu decât era preconizat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce tactică folosesc rușii ca să cucerească pozițiile fortificate ale armatei ucrainene. „Apar pe neașteptate...
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul POPULAR la care a renunțat...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări,...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Ce presimțire a avut Emily Burghelea înainte de accident: ”Mi-am imaginat un înger alb”
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Frumusețea nu aduce fericire. Ce se întâmplă cu oamenii care arată prea bine?
×