Prima pagină » Știri » Spitalul Malaxa va deveni integral suport COVID. Raed Arafat: “S-au găsit soluții, s-a discutat cu managerul!”

Spitalul Malaxa va deveni integral suport COVID. Raed Arafat: “S-au găsit soluții, s-a discutat cu managerul!”

Spitalul Malaxa va deveni integral suport COVID. Raed Arafat: “S-au găsit soluții, s-a discutat cu managerul!”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că Spitalul Malaxa va deveni integral spital suport COVID. Decizia a fost luată după o discuție cu Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Șeful DSU a anunțat că, astfel, s-au creat noi locuri nu doar de terapie intensivă, ci și intermediară. De asemenea, la Spitalul Sf. Pantelimon un etaj va fi transformat pentru primirea cazurilor ce necesită terapie intensivă.

Astăzi am avut o discuție cu ministrul Tătaru, s-au găsit soluții, sunt convins că nu sunt convenabile tuturor colegilor, dar sunt soluții pentru situația în care ne aflăm. Spitalul Malaxa urmează să fie transformat integral în spital COVID. S-a discutat și cu managerul și aceasta este una dintre soluțiile găsite. În celelalte spitale, enumerate printr-un comunicat al Ministerului Sănătății și s-a stabilit un număr de paturi de ATI, fie suplimentare, fie relocate pentru COVID-19. Spre exemplu, la Spitalul Sf. Pantelimon un etaj va fi transformat pentru primirea cazurilor ce necesită terapie intensivă„, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Raed Arafat liniștește populația: “Avem încă materiale și echipamente!”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a ținut să precizeze că, pentru moment, România nu se află în situația cu care s-a confruntat Italia în primăvară, când pacienții infectați cu coronavirus stăteau întinși pe holurile spitalelor.

Avem încă în stocuri – prin eforturile și alocarea de fonduri care s-a făcut – ventilatoare, materiale, echipamente, monitoare, injectomate. Putem suplimenta încă cel puțin vreo 200 – 200 și ceva de paturi și încă, după ce se va mai livra, încă 200 de paturi, deci încă 400 de paturi de terapie intensivă, în următoarea perioadă, pe materialele și echipamentele pe care le avem. Dar, încă o dată spun, acest lucru depinde foarte mult și de resursa umană pentru care încercăm să găsim soluții și una din soluții, la un moment dat – blamată în prima fază a pandemiei – este reducerea activității elective, cel puțin pe alocuri, pentru a permite concentrarea pe pacienții COVID care necesită terapie intensivă. S-ar putea să se ia astfel de decizii pe zone, pe locații, pe capacitățile care există„, a mai declarat Raed Arafat.

Citește și