Prima pagină » Sport » Stadioanele din București intră în renovare pentru Euro 2020. Cum vor arăta arenele din Ghencea, Giulești și Dinamo

Stadioanele din București intră în renovare pentru Euro 2020. Cum vor arăta arenele din Ghencea, Giulești și Dinamo

Stadioanele din București intră în renovare pentru Euro 2020. Cum vor arăta arenele din Ghencea, Giulești și Dinamo
Compania Națională de Investiții a publicat, sâmbătă, pe site-ul oficial, detalii despre situația celor patru stadioane care vor fi folosite ca baze de antrenament la Euro 2020.

Stadioanele Dinamo, Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf sunt cele patru arene intrate în programul de renovare. Dintre acestea, cea mai în urmă se află arena din Ștefan cel Mare, din cauza scandalului care a fost provocat de drepturile de proprietate asupra părților din stadion. Până la urmă, stadionul Dinamo a fost relocat și va fi ridicat pe terenul pe care acum se află velodromul, în timp ce actuala arenă va rămâne în picioare.

Stadionul Ghencea: „Recomandarea FRF privind capacitatea stadionului este de 30.000 de locuri. A fost avizat Studiul de fezabilitate in cadrul CTE CNI si CTE MDRAP. Urmeaza avizarea acestuia in consiliul interministerial si emiterea hotararii de guvern de avizare a indicatorilor tehnico economici. Valoarea estimata, conform studiului fezabilitate, este de 301.771.470 lei inclusiv TVA”, se arată pe site-ul cni.com.ro.

Stadionul Dinamo: „Recomandarea FRF privind capacitatea stadionului este de 20.000 – 25.000 de locuri. A fost predata documentatia preliminara prin care se propune construirea Stadionului Dinamo pe o suprafata de teren care include si actualul Velodrom. În urma acestei solicitari s-a inaintat propunerea includerii noului amplasament in Lista sinteza a subprogramului Complexuri sportive, asa cum se procedeaza cu orice solicitare de includere in subprogramele derulate de CNI, ca si etapa premergatoare aprobarii indicatorilor tehnico economici. Dupa introducerea pe lista sinteza, daca documentele privind noul amplasament vor fi conforme cu normele de derulare a programelor gestionate de CNI, se vor putea demara procedurile in vederea promovarii si avizarii indicatorilor tehnico – economici”, se precizează în comunicatul respectiv.

Stadionul Rapid: „Recomandarea FRF privind capacitatea stadionului este de 15.000 – 20.000 de locuri. Au fost contractate serviciile de proiectare privind intocmirea studiului de fezabilitate. Termenul de predare in vederea avizarii este estimat pentru luna februarie 2018. Valoarea estimata in studiul de prefezabilitate este de 119.753.200 lei”, mai scrie pe site-ul respectiv.

Stadionul Arcul de Triumf: „Va fi construit pe amplasamentul vechiului stradion de rugby, masurile de modernizare incluzand cresterea capacitatii la 8.000 de locuri (recomandarea FRF), construirea unui centru de recuperare pentru sportivi. A fost avizat studiul de fezabilitate in cadrul CTE CNI si CTE MDRAP. Urmeaza prezentarea in vederea avizarii in cadrul consiliului interministerial si emiterea hotararii de guvern de avizare a indicatorilor tehnico economici. Valoarea estimata potrivit studiului de fezabilitate este de 126.409.876 lei inclusiv TVA”, notează site-ul Companiei Naționale de Investiții.

Citește și