Starbucks trebuie să retragă de pe piață cănile pentru copii fabricate în China

Publicat: 15 02. 2012, 10:34
Actualizat: 24 02. 2012, 21:33
Lanțul de cafenele Starbucks trebuie să retragă de pe piața americană 250.000 de căni de plastic fabricate în China și comercializate sub marcă proprie, întrucât aceste produse prezintă riscuri pentru sănătatea copiilor.

Lanțul de cafenele Starbucks trebuie să retragă de pe piața americană 250.000 de căni de plastic fabricate în China și comercializate sub marcă proprie, întrucât aceste produse prezintă riscuri pentru sănătatea copiilor, conform Comisiei Americane pentru Siguranța Bunurilor de Consum, citată de AFP.

Decizia autorității americane se aplică tuturor cănilor pentru copii vândute pe piața din SUA în perioada mai 2006 – august 2007, fiind o consecință a celor șapte incidente raportate companiei Starbucks în legătură cu aceste produse.

Cănile cuprind, în structura lor, o figurină în relief, care, în urma unui șoc accidental, riscă să se desprindă, lăsând însă mici particule pe suprafața produsului care pot afecta sănătatea copiilor.

Până în prezent nu s-a înregistrat niciun accident grav în legătură cu aceste produse.Decizia de a solicita retragerea cănilor Starbucks urmează unei serii mai lungi de hotărâri similare anunțate în cazul produselor fabricate în China, cele mai multe fiind jucării.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro