STARE de URGENȚĂ. USR-PLUS cere Guvernului măsuri urgente pentru protejarea cadrelor medicale

Publicat: 24 03. 2020, 12:17
Sursă FOTO: Unsplash.com - caracter ilustrativ

Alianța USR PLUS cere Guvernului măsuri urgente pentru protejarea cadrelor medicale, după ce trei spitale din țară au devenit focare de infecție, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii politice.

Salvați România vrea testarea medicilor și a asistentelor și asigurarea de echipamente.

„Cazurile din Suceva, Fălticeni sau București nu sunt deloc singulare. Lista completă este, însă, cu siguranță mult mai lungă și relevă câteva din problemele grave ale sistemului de sănătate românesc. De la șefi de direcții de sănătate publică și manageri de spital incompetenți, numiți exclusiv pe criterii politice, la lipsa echipamentelor de protecție și a procedurilor ce trebuie respectate pentru circuitul pacienților infectați cu noul coronavirus”, potrivit USR.

Alianța USR PLUS consideră că se impune adoptarea de urgență a unor măsuri de protecție a cadrelor medicale pentru ca România să nu ajungă, în foarte scurt timp, în situația Italiei, unde 9% dintre persoanele contaminate sunt cadre medicale.

„Printre acestea, testarea medicilor și a asistentelor, asigurarea de echipamente corespunzătoare de protecție și stabilirea unor fluxuri diferite pentru pacienții cu coronavirus și ceilalți pacienți. Protejarea personalului medical este o problemă de securitate națională și ea trebuie tratată ca atare de autorități!”, potrivit sursei citată.