Prima pagină » Știri » Starea copiilor din Argeș internați la Marie Curie s-a îmbunătățit. Un singur bebeluș rămâne la Terapie Intensivă

Starea copiilor din Argeș internați la Marie Curie s-a îmbunătățit. Un singur bebeluș rămâne la Terapie Intensivă

Starea copiilor din Argeș internați la Marie Curie s-a îmbunătățit. Un singur bebeluș rămâne la Terapie Intensivă
Șase dintre copiii cu sindrom hemolitic-uremic internați la Spitalul Marie Curie se simt mai bine. Pentru trei dintre ei s-a renunțat la dializa peritoneală. Un copil rămâne la terapie intensivă, potrivit informațiilor date astăzi de medicul Mihaela Bălgrădean. Aceasta a precizat că în cursul săptămânii viitoare alți doi copii ar putea fi externați,având în vedere evoluția bună a stării lor de sănătate. În ceea ce privește identificarea sursei îmbolnăvirii, ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu a precizat că echipele din țară alături de cele de la Centrul European de Prevenire a Bolilor fac în continuare cercetări.

Un singur copil din cei internați la spitalul Marie Curie a rămas internat la terapie intensivă, restul de șase copii fiind acum internați la secția de nefrologie. Dintre aceștia, doar trei mai au nevoie de dializa peritoneală, după cum a confirmat Mhaela Bălgrădean. De asemenea, aceasta a precizat că în cazul a doi dintre copiii care nu mai fac dializă este posibil să fie externați săptămâna viitoare. 

„Copiii sunt mult mai bine față de ziua de ieri. Ei sunt în continuare șapte. Șase sunt în secția de nefrologie. Trei dintre ei fac dializă peritoneală, trei nu mai fac dializă peritoneală”, a declarat Mihaela Bălgrădean.

Medicul Mihaela Bălgrădean a făcut și câteva precizări în ceea ce privește afecțiunea de care suferă copiii de la Marie Curie, respectiv sindromul hemolitic-uremic, spunând că medicii încearcă să simplifice medicația în cazul copiilor, pentru a nu obliga rinichiul să lupte și pentru metabolizarea medicamentelor. De asemenea, aceasta a declarat că este foarte important că micuții de la secția de nefrologie au început să mănânce și pe cale orală, astfel că efortul la nivelul rinichilor nu mai este la fel de mare. 

„Toți cei 6 micuți se hrănesc pe cale naturală. Un tub digestiv gol nu face decât să accentueze efortul rinichiului de a-și exercita funcția. Este foarte important faptul că atunci când rinichiul are surplusul adus de alimentația orală, face ca toate celelalte organe să funcționeze bine”, a precizat Bălgrădean. 

Alături de Mihaela Bălgrădean, la conferința de presă a fost prezent și ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, care a precizat că ancheta epidemiologică este în continuare în desfășurare și că de ea se ocupă echipele din țară alături de specialiștii de la Centru European de Prevenire a Bolilor.

Ministrul s-a declarat mulțumit și de faptul că părinții cooperează cu autoritățile în ceea ce privește metodele de prevenție.  

 

Citește și