Stelian Tănase solicită SRI să își retragă ofițerii acoperiți din TVR

Publicat: 28 01. 2015, 14:28
Actualizat: 17 02. 2015, 16:30

În acest sens, Stelian Tănase i-a transmis, miercuri, o scrisoare directorului interimar al SRI, generalul-locotenent Florian Coldea.

„În urma recentelor declarații ale domnului George Maior, fost director al SRI, prin care a afirmat, indirect, că Serviciul Român de Informații are ofițeri acoperiți în presă, vă solicit să dispuneți retragerea acestora din cadrul Televiziunii Române”, spune Stelian Tănase în scrisoarea adresată lui Florian Coldea și care a fost transmisă și agenției MEDIAFAX.

Stelian Tănase spune că apelul său vine în completarea demersurilor pe care le-a făcut deja în interiorul Televiziunii Române. El amintește că a declarat public că, în ședința Consiliului de Administrație al SRTv din 22 septembrie 2014, le-a cerut membrilor CA ca, în cazul în care sunt cumva agenți acoperiți printre ei, să ia în considerare retragerea din Consiliu.

Stelian Tănase mai spune în scrisoare că Televiziunea Română trebuie să funcționeze independent.

„Domnul George Maior, în calitate de director general al Serviciului Român de Informații, a declarat că identitatea ofițerilor acoperiți din presă nu va fi aflată niciodată, deoarece «e vorba de ofițeri acoperiți și de secrete de stat». Prin urmare, vă solicit retragerea ofițerilor acoperiți din Televiziunea Română, care trebuie să funcționeze independent și să ofere cetățenilor informații corecte și echidistante”, precizează Stelian Tănase.