Strada se află în cel mai nou cartier din Strasbourg, parte a proiectului de urbanizare a zonei adiacente Rinului, la frontiera dintre Franța și Germania.
Potrivit Primăriei Capitalei, la inaugurare au fost prezenți, în afara celor doi edili, membrii ai corpului diplomatic și europarlamentari români.
„Astăzi (luni – n.r.), mai mult poate că niciodată, a sosit vremea colaborării între orașe și regiuni. Noul proiect de urbanism ce vizează integrarea comunităților aflate pe cele două maluri ale Rinului într-o metropolă transfrontalieră – pentru care va felicit – nu face decât să confirme această realitate”, a declarat, Sorin Oprescu, citat într-un comunicat remis MEDIAFAX.
La rândul său, primarul Roland Ries a arătat că astfel de dezvoltări urbane, în orașe istorice ca Strasbourg și Bucureștiului, vin să pună în valoare moștenirea istorică și arhitecturală, și nu să „știrbească” din valoarea unei istorii de secole.
„Orașele noastre, București și Strasbourg, deși străbătute de istorie, nu trebuie privite că muzee; avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie să răspundem noilor provocări, fără a pune în pericol trecutul dar, totodată, fără a ne periclita viitorul”, a declarat edilul orașului Strasbourg.
Oprescu l-a invitat pe omologul său să viziteze Bucureștiul în 2015, invitația fiind acceptată. De asemenea, edilul Capitalei a participat la ceremonia de depunere a unei coroane la monumentul dedicat generalului Henri M. Berthelot, în semn de recunoștință pentru contribuția acestuia la crearea României Mari în 1918.