Strat de zăpadă de un centimetru la Bâlea Lac

Publicat: 23 09. 2014, 16:24
Actualizat: 29 03. 2019, 19:13

Potrivit reprezentanților Centrului Meteorologic Regional (CMR) Transilvania Sud Sibiu, la Bâlea Lac s-a depus un strat de zăpadă de un centimetru, iar în prezent este ceață.

Temperatura în zonă a scăzut până la minus un grad Celsius și va continua să ningă slab și în orele următoare, a precizat sursa citată.

În aceste condiții, salvamontiștii recomandă evitarea zonei montane în următoarele zile.

„Turiștii ar trebui să evite o zi, două deplasările în zona montană și dacă chiar vor să meargă la munte să poarte echipament care să le asigure confortul termic, să-și stabilească traseul și să anunțe echipele Salvamont cu privire la acesta”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.

În plus, potrivit lui Adrian David, turiștii ar trebui să ia recomandări de la salvamontiști cu privire la starea vremii și a traseului, înainte de a porni pe munte.

Și în Munții Țarcu din județul Caraș-Severin a nins, stratul de zăpadă fiind de aproximativ un centimetru, iar meteorologii spun că aceasta este prima zăpadă din acest sezon.

„Ninge pe Muntele Țarcu, într-adevăr. Nu e strat mare de zăpadă, nu s-a depus mult, însă putem spune că aceasta este prima zăpadă din acest sezon”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Silvia Barbu, reprezentant al Centrului Meteorologic Banat-Crișana.

Cel mai înalt vârf din Munții Țarcu are o înălțime de 2.190 metri.