Străzi inundate în Scheii Brașovului după o ploaie torențială

Publicat: 15 02. 2012, 10:07
Actualizat: 24 07. 2012, 16:38
Câteva străzi din cartierul Schei, din Brașov, au fost inundate și acoperite cu noroi, vineri după - amiază, în urma unei ploi torențiale de aproximativ 30 de minute, circulația fiind imposibilă în zonă timp de câteva ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Câteva străzi din cartierul Schei, din Brașov, au fost inundate și acoperite cu noroi, vineri după – amiază, în urma unei ploi torențiale de aproximativ 30 de minute, circulația fiind imposibilă în zonă timp de câteva ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma ploiii torențiale, câteva străzi au devenit inpracticabile și canalizarea a fost înfundată din cauza unei cantități mari de noroi, pietriș și bolovani care au intrat și în gospodăriile cetățenilor din cartierul Schei.

Locatarii dau vina pe proprietarii caselor de pe deal, care nu ar fi respectat întocmai normele de construcții, iar de fiecare dată când cad ploi abundente, le sunt indundate gospodăriile.

"Toate inundațiile se produc din cauza caselor de pe deal. Că se construiesc acolo vile și s-au făcut săpături pentru drumuri, să treacă mașinile și camionele. Se înfundă canalizarea tot timpul, de vreo trei patru ani, este mereu aceeași problemă, de cînd au început să construiască. La fiecare ploaie mai sănătoasă, se inundă și vin noroaie și nămol. S-au făcut o grămadă de reclamații și sesizări, dar nu s-a rezolvat nimic", a reclamat un locuitor din zonă.

La sesizarea cetățenilor, o echipă cu reprezentanți ai Primăriei Brașov și ai Companiei Apa s-a deplasat la fața locului pentru a curăța drumul și pentru a desfunda canalele de noroi.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Brașov, a precizat că cei care nu au respectat autorizațiile de construcție vor fi sancționați. (Mediafax)