Stroe vrea o discuție Kovesi-Nastasiu pentru a afla cine este personajul „Profesorul”

Publicat: 15 02. 2012, 11:45
Actualizat: 24 07. 2012, 09:48
Președintele Comisiei de control al activității SRI, Radu Stroe, a solicitat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că procurorul general al României să discute cu procurorul Nastasiu în legătură cu transcriptul discuțiilor telefonice cu Omar Hayssam.


Președintele Comisiei de control al activității SRI, Radu Stroe a solicitat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că procurorul general al României să discute cu procurorul Nastasiu în legătură cu transcriptul discuțiilor telefonice cu Omar Hayssam, pentru a afla cine este personajul "Profesorul".

„Cer ca procurorul general să discute cu domunl Nastasiu și să îl întrebe cum de a acceptat în mod implicit, tacit, titulatura de profesor. Înseamnă că domnia sa știa cine este acest profesor. Din dialogul respectiv rezultă acest lucru. Poate că eu mă înșel și atunci e cazul ca cineva să dea lămuriri. E o obligație să se dea lămuriri, cu atât mai mult cu cât ideea ar putea duce către președintele României. Mi-ar fi foarte greu să cred că domnul președinte este așa de bine apreciat de un terorist cum este Omar Hayssam și că procurorul Nastasiu ar avea știință despre asemenea posibilitate”, a spus Radu Stroe.

„Comisia SRI nu are atribuții pe linie de parchete, de exemplu, dar nimeni nu mă împiedică ca, în mod public, să solicit procurorului general al României să analizeze și să se pronunțe în legătură cu unele afirmații din transcriptul discuțiilor telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu și Omar Hayssam”, a adăugat el.

Stroe a arătat că se referă la unele „afirmații”, „unele acceptări tacite sau implicite” referitoare la o serie de „personaje” nominalizate într-un fel sau altul.

„Mă refer la profesor, la cei la gâtul cărora ar fi sărit profesorul. Eu intuiesc că e vorba de șefii de servicii. De altfel, într-un mod explicit, se și face o referire la șeful direct al lui Nastasiu, e vorba de fostul procuror general”, a adăugat senatorul PNL.