Studenții de la Politehnica din București vor avea profesori britanici
Profesorii universitari din Marea Britanie specializați în inginerie vor preda începând cu anul universitar 2013-2014 la Universitatea Politehnică din Capitală, în baza unui acord încheiat miercuri cu Consiliul Britanic din București.
De asemenea, în cadrul parteneriatului, studenții de la Politehnică vor putea susține examenele Cambridge și IELTS în cadrul unor programe de pregătire profesională de la Politehnică , dar după standardele impuse de Consiliul Britanic.
În plus, Universitatea Politehnică va încheia parteneriate cu instituții de învățământ din Marea Britanie, în cadrul cărora studenții români vor merge să studieze acolo, iar studenții englezi vor învăța la București.
„În prezent, doctoranzii noștri care sunt finanțați din bani europeni au obligația ca cel puțin un semestru să studieze într-o altă universitate din altă țară. Acum, căutăm să facem parteneriate cu universități în domenii precum computer science, știința materialelor și alte domenii inginerești, iar studenții să meargă un semestru în aceste universități”, spune Ecaterina Andronescu, președintele Senatului Universității Politehnice. Aceasta adaugă că stagiile de practică vor fi recunoscute în România. „La fel, studenților britanici care vor veni la noi le vor fi recunoscute programele”, a mai spus Andronescu.
„Rolul nostru e să construiască relații cu universități din Marea Britanie. Deja am început discuții cu Universitatea din Kent, Universitatea Southampton”, a spus Luise Vuiu, project manager la Consiliul Britanic.
Profesorii britanici vor fi plătiți de Universitatea Politehnică din București, însă cum plata unui profesor universitar este diferită în România și Marea Britanie, Consiliul Britanic va căuta să aducă profesori care să nu aibă pretenții bănești prea mari. „Noi putem să facem în așa fel încât să găsim acei profesori care sunt interesați să predea în universitate și să nu fie motivați în principal de salariu, ci mai degrabă de efectul muncii lor aici, în România”, a mai spus Luise Vuiu.