Studenții români, victorioși pentru al treilea an la rând într-o competiție internațională de design seismic
Potrivit unui comunicat al UTCN transmis luni, concursul din San Francisco este recunoscut la nivel mondial drept unul riguros, dovadă fiind sistemul de punctare al fiecărei echipe.
„Echipa UTCN a reușit pentru al treilea an consecutiv să ocupe primul loc în competiția internațională de design seismic care s-a desfășurat la San Francisco, California, în perioada 5 – 8 aprilie. Macheta studenților de la UTCN, denumită RedWood Tower, reprezintă o structură de 29 de etaje, realizată integral din lemn de balsa. Chiar dacă a avut o greutate de doar 606 grame, cu o încărcare suplimentară de peste 11.38 kilograme, a rezistat cu brio celor 3 cutremure simulate din cadrul concursului. Seismic Design Competition este recunoscut la nivel mondial drept un concurs riguros, dovadă fiind sistemul de punctare al fiecărei echipe. Echipa UTCN a fost urmată de University of California, Berkeley și Cornell University, la competiție participând 33 dintre cele mai prestigioase universități din lume”, se arată în comunicat.
Căpitanul echipei UTCN, Horia Marian, student în anul IV în cadrul Facultății de Construcții, a declarat că participarea la competiție a fost o experiență interesantă încă din prima zi și că a simțit presiunea anilor anteriori, în condițiile în care echipele de la Cluj au luat locul întâi și în 2014 și în 2015.
„Nu e ușor să fii obligat să fii cel mai bun. Pe parcursul muncii la proiect, am învățat să ne gestionăm timpul, să lucrăm în 3 schimburi, distribuiți pe mini-echipe de lucru”, a spus Marian.
Echipa UTCN a fost reprezentată de 12 studenți.
În luna februarie, studenții de la UTCN au testat macheta din lemn de balsa în cadrul universității, aceasta rezistând la un cutremur simulat mai mare decât cel înregistrat în Vrancea în 1977.