Prima pagină » Știri » STUDIU. De ce se tem cel mai tare unii români atunci când vine vorba de revenirea la locul de muncă

STUDIU. De ce se tem cel mai tare unii români atunci când vine vorba de revenirea la locul de muncă

STUDIU. De ce se tem cel mai tare unii români atunci când vine vorba de revenirea la locul de muncă

Drumul către birou și înapoi spre casă, dar și utilizarea grupurilor sanitare (35,3%) sunt aspectele de care unii români se tem cel mai tare când vine vorba de revenirea la locul de muncă.

În ceea ce privește viața de birou, românilor intervievați în cadrul studiului „Back to Office”, realizat de Mindspace, le lipsesc cel mai mult întâlnirile față în față (41,4%) și momentele în care petreceau timp alături de colegi (58,6%).

Un procent de 27,6% dintre respondenții din România au spus că s-au întors deja la birou, iar 41,4% dintre aceștia au menționat că se vor întoarce la locul de muncă în 3-6 săptămâni.

La nivel internațional, respondenții din SUA, Marea Britanie, Germania, Țările de Jos și Polonia au mărturisit că temerile lor cele mai mari sunt legate de colegii care nu iau în serios distanțarea socială și posibilitatea de a respecta această măsură în timpul programului de muncă, aceste aspecte fiind menționate de către 65% dintre respondenți.

Top temeri, intenții și noi obiceiuri ale angajaților când vine vorba de revenirea la locul de muncă

Realizatorii cercetării au descoperit la respondenți (întreg eșantionul) că 35,4% din total urmăresc posibilitatea de a ieși din casă, 39,5% au în vedere întâlnirile față în față, respectiv ocaziile în care petrec timp alături de colegii lor (67,8%).

Acestea se află pe primele locuri în ceea ce privește aspectele de care oamenilor le este dor în contextul revenirii la locul de muncă.

Când vine vorba de drumul către birou și înapoi spre casă, 35% dintre cei care foloseau transportul public spun că vor schimba modul în care ajung la locul de muncă.

Însă, dintre cei care merg pe jos la birou, doar 4% au declarat că vor face o schimbare în acest sens.

Statele în care COVID-19 a avut un impact mai puțin sever și în care un număr semnificativ de angajați deja și-a anunțat intenția de a reveni în birouri sunt Israel (57% dintre respondenți s-au întors deja în spațiile de lucru, iar 27% își propun să revină la locul de muncă în 3-6 săptămâni), Germania (33% dintre membri au revenit la birou și 40% vor face acest lucru în următoarele 3-6 săptămâni), respectiv Polonia (27% dintre angajații care au revenit la muncă, iar 42% și-au anunțat intenția de a face acest lucru în următoarele 3-6 săptămâni).

Studiul a fost realizat pe 1.000 de participanți din SUA, Europa și Israel, angajați care își desfășoară activitatea în spațiile Mindspace, și s-a încercat să se afle care le sunt temerile, intențiile și noile obiceiuri, pe măsură ce încep să se întoarcă la birou, pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus.

Citește și