Prima pagină » Știri » SUA adaugă 1,8 milioane de locuri de muncă în iulie pe fondul pandemiei coronavirusului

SUA adaugă 1,8 milioane de locuri de muncă în iulie pe fondul pandemiei coronavirusului

SUA adaugă 1,8 milioane de locuri de muncă în iulie pe fondul pandemiei coronavirusului

Creșterea economiei americane a încetinit în iulie, adăugând doar 1,8 milioane de locuri de muncă în urma numărului ridicat de cazuri COVID-19 din state precum Texas și Florida.

Creșterea economiei a încetinit, au fost adăugate 1,8 milioane de locuri de muncă. Cifrele sunt mai bune decât cele așteptate

Rata șomajului a scăzut la 10,2 la sută, de la 11,1 la sută în iunie, arată datele Biroului Statisticilor Muncii.

În luna aceasta au fost adăugate 1,8 milioane de locuri de muncă, în timp ce țara continuă să se lupte cu efectele pandemiei coronavirusului, potrivit ABCNews.

Record de 4,8 milioane de locuri de muncă în iunie

În timp ce cifrele sunt mai bune decât se aștepta, acestea arată o creștere lentă a locurilor de muncă și există încă 12,9 milioane de locuri de muncă mai puține decât înainte de închiderea economiei.

Numerele reprezintă prima privire asupra economiei în urma reapariției virusului din California, Texas și Florida, care au fost forțate să închidă barurile și sălile de mese pentru restaurant pentru a doua oară după încercarea de a redeschide. Economia a adăugat un record de 4,8 milioane de locuri de muncă în iunie înainte ca numărul cazurilor să înceapă să crească brusc în anumite părți ale țării.

Este a 20-a săptămână consecutivă cu peste 1 milion de persoane care depun ajutor de șomaj

Un raport separat, joi, a arătat că 1,2 milioane de americani au depus pentru șomaj săptămâna trecută – a 20-a săptămână consecutivă cu peste 1 milion de persoane care depun aceste prestații. Cifrele au reprezentat o creștere de 249.000 de cereri pentru șomaj din săptămâna precedentă, dar raportul a arătat, de asemenea, că cererile de șomaj de lungă durată au înregistrat  cel mai mare nivel.

Numerele ajung la o săptămână după ce economia americană a suferit cea mai grea lovitură de la Marea Depresiune, Departamentul pentru Comerț raportând că produsul intern brut al națiunii – valoarea tuturor bunurilor și serviciilor produse aici – a scăzut cu 9,5 la sută față de primul trimestru.

Cifrele sunt de neegalat în datele istorice ale Biroului Național de Cercetări Economice din 1875.

Citește și