Prima pagină » Știri » SUA au aprobat Remdesivir pentru pacienții care suferă de Covid-19

SUA au aprobat Remdesivir pentru pacienții care suferă de Covid-19

SUA au aprobat Remdesivir pentru pacienții care suferă de Covid-19
SUA au aprobat Remdesivir pentru pacienții care suferă de Covid-19

Agenția americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat, joi, medicamentul antiviral Veklury (REMDESIVIR), produs de compania biofarmaceutică Gilead Sciences Inc., pentru tratamentul pacienților cu Covid-19 care au nevoie de spitalizare.

Gilead a anunțat că a primit autorizația deplină pentru Remdesivir de la FDA.

Compania susține că acesta este singurul tratament specific împotriva coronavirusului, autorizat în urma unei proceduri de verificare minuțioase.

Remdesivir a fost unul din medicamentele cu care a fost tratat chiar și președintele SUA Donald Trump, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19.

FDA a luat această decizie chiar dacă OMS a publicat un studiu care demonstrează că medicamentul antiviral Remdesivir „are efect foarte mic sau inexistent asupra mortalității” pacienților cu Covid.

Un alt aspect al studiului ține de faptul că acest tratament nu i-ar ajuta pe pacienții cu Covid-19 să se recupereze mai repede.

Experți în domeniul medical: UE ar trebui să renegocieze înțelegerea pe Remdesivir după publicarea studiului OMS

Uniunea Europeană ar trebui să renegocieze un contract de 1 miliard de euro (1,17 miliarde de dolari) pe care l-a încheiat săptămâna trecută cu Gilead pentru o aprovizionare de șase luni cu medicamentul folosit pentru tratarea COVID-19, Remdesivir, după ce în cadrul unui studiu amplu s-a demonstrat că nu are efectele așteptate, au declarat vineri experții.

Studiu OMS: Remdesivirul nu scurtează perioada de vindecare după infectarea cu noul COVID-19 / Controverse în lumea medicală

Un nou studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, intitulat „Solidaritate”, arată că Remdesivirul, mediucament folosit pentru tratarea persoanelor bolnave de coronavirus, nu scurtează perioada de vindecare și are un efect slab sau chiar niciunul asupra duratei de spitalizăre a pacienţilor. De cealaltă parte, producătorul medicamentului, compania Gilead, a reacționat punctând faptul că datele obținute de OMS „par inconsistente”.

Robert Cazanciuc: „În loc să cumpărăm Remdesivir, am putea să cumpărăm licența și să îl producem noi”

Senatorul PSD Robert Cazanciuc spune că partidul său propune un program guvernamental de industrializare a medicamentelor pe bază de licență: „De exemplu, în loc să cumpărăm medicamentul anti-COVID, Remdesivir, am putea să cumpărăm licența și să îl producem noi mai ieftin, am crea locuri de muncă”.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și