Prima pagină » Știri » SUA. Un agent din SERVICIILE SECRETE americane despre rezistența la gloanțe. Femeia care i-a protejat pe președinții SUA și a salvat vieți omenești în atentatele din 11 septembrie

SUA. Un agent din SERVICIILE SECRETE americane despre rezistența la gloanțe. Femeia care i-a protejat pe președinții SUA și a salvat vieți omenești în atentatele din 11 septembrie

SUA. Un agent din SERVICIILE SECRETE americane despre rezistența la gloanțe. Femeia care i-a protejat pe președinții SUA și a salvat vieți omenești în atentatele din 11 septembrie
Un agent din SERVICIILE SECRETE americane despre rezistența la gloanțe. Femeia care i-a protejat pe președinții americani și a salvat vieți omenești în atentatele din 11 septembrie. Sursă FOTO: evypoumpouras.com

Evy Poumpouras este un fost agent al serviciilor secrete a cărui misiune era să protejeze liderii mondiali. Evy Poumpouras nu pledează pentru violență, dar știe că este uneori necesară. Printre lideri politici marcanți pe care i-a protejat se numără Barack Obama, Bill Clinton, Hillary Clinton. În urma evenimentelor tragice din 11 septembrie 2001, a fost premiată cu ”Medalia Ofițerului pentru Siguranță Publică”, cea mai mare onoare a serviciului secret, pentru eforturile sale de salvare a vieților omenești din ziua care a șocat întreaga planetă.

Poumpouras, în vârstă de 43 de ani, a interogat teroriști, a rămas sub acoperire pozând ca victimă a traficului de ființe umane și a reușit să-i facă pe pedofili  să-și mărturisească faptele. Practică Jiu Jitsu Brazilian (cu soțul ei, care lucrează în securitatea guvernamentală) și a învățat araba (în top greacă, franceză, italiană și spaniolă) pentru a comunica cu extremiștii din Orientul Mijlociu, potrivit unui interviu realizat de publicația The Sunday Times.

În timpul unui summit  G20, Poumpouras a oprit un oficial chinez care intenționa să întrerupă o întâlnire dintre Barack Obama și președintele chinez, Xi Jinping. Delegatul, deranjat, a aruncat-o prin ușă în camera în care cei doi bărbați se aflau la mijlocul discuției. Poumpouras a luptat înapoi. „Poate că a plecat, dar aveam să mă asigur că se nu va întoarce.”

Sursă FOTO TheTimes.CO.UK

În prezent a scris ”Becoming Bulletproof”, un ghid cum-memoir care învață simpli muritori cum să  se protejeze de  incidente violente.

Dornică să devină rezistentă la gloanțe, a mărturisit că s-a simțit de cele mai multe ori ciudat  „Când vine cineva să te lovească, te ghemuiești, îi pui degetul în ochi, îi muști gâtul, cotul gâtului.” Ea continuă: „Devii vicios pentru că acea persoană nu va avea milă de tine.”

Pe parcursul celor 12 ani în serviciul secret american, Poumpouras a protejat lideri  politici marcanți precum Barack Obama, Bill și Hillary Clinton.

La vârstă de 25 de ani, pe 11 septembrie 2001, se afla aproape de Turnurile Gemene

Adăpostindu-se sub o masă de la o cafenea din apropiere, în timp ce clădirile se prăbușiseră, era convinsă că urma să moară singură.

„Am realizat apoi că nu trebuie să fiu singură. M-am rugat, așa că Dumnezeu a fost cu mine. Am aflat că, chiar și în cele mai întunecate circumstanțe, există întotdeauna o alegere de făcut. ”

Ulterior, a fost premiată cu ”Medalia Ofițerului pentru Siguranță Publică”, cea mai mare onoare a serviciului secret  SUA, pentru eforturile sale de salvare din acea zi.

Când Poumpouras s-a alăturat organizației –   părinții ei, imigranți greci, erau îngroziți că  peste 90% dintre agenții speciali erau bărbați. Antrenamentul fizic suna brutal.

„Practici tactici militare, cu oameni care te bat, cu oameni care trag în tine [cu gloanțe de vopsea] și scenarii de atac”, spune ea.

O prejudecată despre agenții serviciului secret este că ei sunt pur și simplu un ”scut de carne” pregătiți pentru a primi un glonț pentru președinte.

„Există mult mai mult decât atât”, spune ea. Acum lucrează în televiziune și ca criminalist în mediul universitar, însă lui Poumpouras îi lipsește camaraderia vieții sale vechi: „Există ceva puternic în a ști că dacă cineva încearcă să mă împuște, atunci tipul sau fata de lângă mine va  încerce să-mi salveze viaţa.”

Întrebată pe cine apreciază, Poumpouras spune: „Când vă aflați în jurul unui anumit calibru de oameni, îl absorbiți, vă crește frecvența”, spune ea. „Fiecare a contribuit cu  ceva extraordinar la devoltarea personalității mele, fie că am auzit cum a vorbit Barack Obama, fie că am văzut modul în care Bill Clinton s-a conectat cu oamenii sau cum Hillary a fost doborâtă în lupta politică.“

Își amintește că a protejat-o pe Hillary când a marșat la Gay Pride de la New York la începutul anilor 2000 („Una dintre misiunile mele preferate”) și a călătorit în Egipt cu președintele George W Bush. „Sunteți în Orientul Mijlociu, oamenii conștienți nu vă plac, dar am fost în jurul unor oameni foarte curajoși. La fel cum frica este contagioasă, curajul este contagios. ”

 Sfatul lui Evy Poumpouras pentru a rămâne în siguranță

Sunați la numerele de urgență în orice lifturi pe care le utilizați frecvent pentru a verifica dacă funcționează. În cinematograf, alege un loc lângă o ieșire. În restaurante, nu stați niciodată cu spatele la cameră. Nu folosiți niciodată wi-fi public. Nu dezvăluiți planurile de vacanță șoferului de taxi (ar putea să-și dea drumul la hoți sau la lumina lunii ca atare). Pregătiți o „geantă”  în caz de urgență. „Am o geantă lângă ușă și păstrez bani, haine de rezervă, mâncare neperisabilă, o lanternă, baterii, un încărcător de telefon și fotocopii de identitate în interior”, spune ea.

Se pare că există un echilibru fin între autoprotecția sensibilă și paranoia 

Pare un sadomasochism. „Alerg pentru că urăsc să alerg”, spune ea la un moment dat. După ce a petrecut 12 ore  în condiții de îngheț, se teme de frig – așa că acum face dușuri înghețate. „Îmi oferă autodeterminare, empowerment. De fiecare dată când puteți depăși ceva, este un rezultat al încrederii. Când găsești curaj într-un aspect  din viața ta, va răspândi în alte zone.”

Poumpouras face exerciții zilnice și nu fumează, nu bea alcool sau cofeină. „Uneori, atunci când încercăm să facem lucruri bune, îi facem pe alții să se simtă ineficienți, iar ei încearcă să minimalizeze lucrurile pe care le facem”, afirmă Evy.

Evy Poumpouras le încurajează pe femei să aibă curaj în timpul unei misiuni

„Femeile se plâng la mine că se simt subestimate și le spun:„ Gărzile oamenilor au coborât, nu așteaptă să-i zdrobiți. ”Dacă spargeți proiectul de lucru, prindeți criminalul, ei sunt cei cu problema. „Nu aveți voie să primiți o lovitură fatală.”

S-a născut în București și este absolventă a Facultăţii de Științe Politice și a două programe de masterat. Și-a desfășurat o parte din activitate la Bruxelles, în perioada studiilor, în ... vezi toate articolele

Citește și