SUBIECTE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. Proba la română

Publicat: 25 06. 2012, 15:52
Actualizat: 20 06. 2014, 18:50

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2012 a început cu proba la română. Aproximativ 190.000 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris pentru a susține acest examen.

La primul subiect la proba de limbă și literatură română, elevii au primit un fragment din romanul „Cireșarii” de Constantin Chiriță pe baza căruia trebuiau să-și dovedească cunoștințele de vocabular și de teorie literară, precum și capacitatea de a înțelege și comenta un text literar. Pe baza aceluiași text, absolvenții claselor a VIII-a trebuiau să-și exprime opinia în legătură cu mesajul transmis.

Subiectul al doilea a vizat cunoștințele despre textele non-literare. Elevii trebuiau să identifice autorul, numele unui articol despre ebook și publicația în care a apărut. Cunoștințele de gramatică au fost verificate pe baza aceluiași text. Cea de-a doua compunere pe care elevii trebuiau să o redacteze avea ca temă trăsăturile unui coleg pasionat de lectură.

 

CLICK PENTRU A MĂRI

Foto: Răzvan Chiriță/Mediafax

CLICK PENTRU A MĂRI

Foto: Răzvan Chiriță/Mediafax

 

Baremul de corectare va fi publicat în jurul orei 15:00.

Proba la matematică din cadrul aceluiași examen este programată pentru miercuri, 27 iunie. Rezultatele examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ vor fi afișate pe 29 iunie.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. Admitere la liceu – calendar, subiecte, rezultate