Subofițer găsit împușcat în biroul său de la Unitatea Militară de Tancuri Turda

Publicat: 26 05. 2014, 15:07
Actualizat: 28 03. 2019, 17:08

Procurorul de caz Ioan Gavril Mora a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că subofițerul a fost găsit mort, duminică, în timpul serviciului, în biroul său, unde era singur.

„Subofițerul efectua manevra de curățare a armei din dotare. Noi am început o anchetă, luăm în calcul posibilitatea producerii unui accident de manevrare incorectă a armei, varianta sinuciderii, dar și varianta unei acțiuni a unei terțe persoane din exterior, acțiune care poate fi voluntară sau involuntară. Deocamdată am făcut cercetare la fața locului, am ridicat probe, s-a făcut și autopsia, iar acum am dispus efectuarea unei expertize a armei, să vedem dacă vorbim sau nu de un accident”, a spus colonelul Ioan Gavril Mora.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, maiorul Dan Crișan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că subofițerul găsit mort era angajat al UM 1515 Turda, avea 44 de ani și nu era căsătorit.

„Colegii îi vor purta mereu vie amintirea în suflet, a fost un coleg foarte de treabă, care se înțelegea bine cu toată lumea și care lucra de mult timp în această unitate militară”, a spus maiorul Dan Crișan.