Suedia are în plan construirea unor poduri speciale pentru reni, care să-i ferească pe aceștia de accidente. Debutul acestor lucrări va avea loc la finalul lui 2021, în zona de est a oraşului Umea. În țara nordică, populaţia de reni a atins 250.000 de exemplare.
Distrugerea mediului înconjurător și încălzirea globală afectează din ce în ce mai multe animale şi teritorii de pe glob. Cu toate acestea, pentru renii din Suedia, autorităţile au găsit o soluţie pentru a asigura de bunăstarea lor.
Renoductele, aşa cum le-au botezat suedezii, sunt poduri care vor fi construite peste drumurile şi liniile de cale ferată din nordul Suediei. Este o soluţie care ajută animalele să evite potenţiale accidente. Din cauza încălzirii globale, renii se apropie din ce în ce mai mult de zonele locuite ale ţării.
Debutul lucrărilor la primele modele de renoducte va începe în a doua jumătate a acestui an, în zona de est a oraşului Umea.
Încălzirea globală are un efect devastator asupra celor 250 de mii de reni de pe teritoriul Suediei, cărora le este tot mai greu să își procure hrana.
Într-un nou raport se susține că lumea nu reușește să înțeleagă amploarea amenințărilor reprezentate de pierderea biodiversității și de criza climatică. Potrivit unui grup internațional de oameni de știință, planeta se confruntă cu un „viitor teribil de extincție în masă, declinuri în ceea ce privește sănătatea indivizilor și perturbări climatice” care amenință supraviețuirea umană din cauza ignoranței și lipsei de acțiune. Specialiștii avertizează că oamenii încă nu au înțeles cât de gravă este problema biodiversității și a crizei climatice.
Cei 17 experți, inclusiv profesorul Paul Ehrlich de la Universitatea Stanford, autorul cărții „The Population Bomb”, și oameni de știință din Mexic, Australia și SUA, spun că planeta se află într-o stare mult mai proastă decât au înțeles majoritatea oamenilor – chiar și oamenii de știință, potrivit The Guardian.
„Scara amenințărilor la adresa biosferei și a tuturor formelor sale de viață – inclusiv a umanității – este de fapt atât de mare încât este dificil de înțeles chiar și pentru experții bine informați”, scriu autorii într-un raport din „Frontiers in Conservation Science”, care face referire la mai mult de 150 de studii care detaliază provocările majore ale lumii referitoare la mediu.