Pe lângă cariera din lumea artistică, Tudor Chirilă se implică activ în creșterea copiilor săi în vârstă de 7 și 9 ani. Desigur, investește în educația celor mici, iar despre acest aspect a vorbit public, în cadrul unui podcast. Iată câți bani alocă educației copiilor și care este motivul în urma căruia a decis ca aceștia să meargă la o școală privată. De altfel, a pus accent și pe similaritățile regăsite între învățământul privat și cel public.
Tudor Chirilă este unul dintre cei mai populari artiști din industrie. De-a lungul timpului, cântărețul în vârstă de 50 de ani a reprezentat și o „voce” în online, expunându-și opiniile în fața celor care îl urmăresc. De data aceasta, în cadrul unui podcast, artistul a vorbit deschis despre educația copiilor. Bărbatul a dorit să le ofere celor mici posibilitatea de a se dezvolta și de a urma cursurile într-o școală privată. Există, într-adevăr, costuri mai ridicate, spre deosebire de școlile din sistemul public. Însă, câți bani plătește artistul pentru educația celor mici?
Citește și Ce SALARIU are Tudor Chirilă la „Vocea României”. Suma fabuloasă pe care o primește de la Pro TV
Cei doi copii ai cântărețului urmează cursurile unei școli private din partea de nord a Capitalei. Copiii merg la o școală britanică, iar diferența dintre școala privată și cea publică nu este foarte mare. Tudor Chirilă plătește în jur de 11.000 de euro, anual, pentru educația celor mici.
„Merg la o școală britanică. N-aș spune că e o diferență majoră între școala publică și școala privată, în afara faptului că stau la școala aia până la 3.30 în loc să fie eliberați la 12 și duși într-un afterschool organizat tot de profesori, dar pe bani. Copiii merg cu telefoane și cu ceasuri, dar sunt puși să le lase la intrare. Ai mei nu au telefoane și nici nu o să primească acces la social media”, a precizat artistul în cadrul podcastului moderat de Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea.
De altfel, artistul a făcut precizări referitoare la problemele din sistemul de învățământ. A făcut o comparație între instituțiile publice și cele private. Există anumite beneficii, însă modul de predare este același. Prin comparație, artistul susține că o școală privată poate avea o organizare „puțin mai bună”, spre deosebire de cea din sistemul public.
„Problemele școlilor private sunt aceleași ca problemele școlilor publice și lucrurile nu au cum să funcționeze. Dacă începem de la faptul că un sistem de învățământ trebuie să aibă profesori buni, felul în care a decăzut profesia, trainingul, prăbușirea sistemului așa cum o cunoaștem, cum ai putea crede că la școlile private este o altă resursă umană. Este o organizare puțin mai bună, un prânz care se oferă, dar sistemic, modul de predare, felul în care se gestionează copiii e același, părinții sunt aceiași”, a precizat Tudor Chirilă.
Sursă foto: captură video YouTube / Pixabay